cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bart Jan Spruyt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 november 2020 door Jeffrey Schipper

Bart Jan Spruyt vindt berichtgeving NOS over christenen belabberd - CIP Podcast

"De NOS zit in een bubbel, waarin men ervan uitgaat dat ieder weldenkend mens voor abortus en de volledige acceptatie van homoseksualiteit. Die standpunten zijn zo vanzelfsprekend dat het andere geluid niet aan de orde komt", merkt Bart Jan Spruyt op in de CIP Podcast.

In het NOS-artikel over de Mars voor het Leven kreeg een klein groepe tegendemonstranten volgens zanger Christian Verwoerd meer aandacht dat de prolifegroep. Verwoerd zag een filmpje "waarin de spreekster inhoudelijk beargumenteert waarom ze voor abortus is. En wat staat daar tegenover? Helemaal niks! Geen enkel prolifestandpunt wordt er tegenover gezet." Eerder was in berichtgeving over identiteitsprofielen op refoscholen en de vrijheid van onderwijs sprake van ‘anti-homoverklaringen’. Hierover zei NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff: "De term 'antihomoverklaring' hadden we niet moeten gebruiken."

Spruyt: "Op de NOS-redactie is één iemand die verstand heeft van kerken, las ik. Als die persoon er niet is, weet niemand er iets vanaf. Dat blijkt ook uit de berichtgeving, maar dat die berichtgeving belabberd is vinden ze waarschijnlijk helemaal niet belangrijk. Daar hebben we mee te dealen en weerspiegelt de verhoudingen in de Nederlandse samenleving. Daar moeten we niet over janken. Als christenen mogen we daar iets positief tegenover zetten."

Beluister het fragment vanaf minuut 42:17

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Voor goede journalistiek zijn geen opiniemakers nodig. En je hoeft ook geen lid te zijn van een kerk, om er verstand van te hebben. De christelijke hoek is niet de enige die wordt gemeden door de NOS. Onder het mom van absoluut objectief wil de NOS niet aanschuiven bij het programma De Vooravond van Fidan Ekiz. Maar de argumenten Marcel Gelauff (what's in a name) zijn zacht als boter.

De NOS is niet objectief, maar heel erg mainstream.