cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Herman van Wijngaarden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 november 2020 door Jeffrey Schipper

Herman van Wijngaarden schrikt van uitspraken PvdA-leider Asscher - CIP Podcast

"PvdA-leider Asscher beweert dat scholen het onderwijssysteem misbruiken om te segregeren. Dat is nogal een beschuldiging!", zegt Herman van Wijngaarden. Om scholen te verbieden nog langer leerlingen te weigeren op grond van levensbeschouwing, wil de PvdA de grondwet aanpassen. Dit plan bespreekt de medewerker van Stichting Hart van Homo's in de CIP Podcast.

In een interview in Trouw lichtte Asscher zijn uitspraken toe: “Je ziet dat het gros van de scholen goed met het huidige onderwijssysteem omgaat, maar een deel van de scholen misbruikt dat recht om te segregeren. (...) Wij zeggen niet: we zijn tegen bijzonder onderwijs. Velen van ons hebben bijzonder onderwijs genoten. Maar om ervoor te kunnen zorgen dat bijzonder onderwijs, al dan niet religieus geïnspireerd, kan blijven bestaan, moet je wel zeggen: we gaan geen scholen meer publiek financieren die zich direct of indirect tegen de rechtsstaat keren, of tegen de gelijke behandeling die in ons land zo belangrijk is.”

Deze uitspraken roepen bij Herman van Wijngaarden veel vragen op. "Bedoelt hij dat reformatorische scholen segregeren? Dat vind ik heel sterk aangezet. Wat is in zijn ogen de rechtsstaat? En wie bepaalt wat er in een rechtsstaat wel en niet kan? Wil hij dat de overheid ook op andere onderwerpen kan bepalen wat er wel en niet wordt gezegd? Bovendien denk ik dat deze stijl van Asscher juist averechts zal werken. Als je reformatorisch onderwijs op deze manier denkt te dwingen zullen docenten en ouders van leerlingen zich juist schrap zetten."

Beluister het fragment vanaf minuut 21:

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen