cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. W. Visscher
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Maximaal 30 kerkgangers: goed idee of overdreven? - CIP Podcast

Kerken hebben sinds vorige week te maken met het dringende advies om maximaal dertig kerkgangers toe te laten. Uit een vervolgoverleg tussen minister Grapperhaus (Justitie) en de kerken bleek dat er ruimte is voor maatwerk, maar het advies blijft staan. In de CIP Podcast bespreken we dit met ds. W. Visscher uit Amersfoort.

“Bij de veelbesproken kerkdiensten in Staphorst is niets illegaals gedaan. Men heeft zich keurig aan de regels gehouden”, onderstreept Visscher. “Maar in de media ontstond een rel. Later is toegelicht dat de gebeurtenis in Staphorst een trigger was om het advies te geven, maar het was niet de oorzaak. De oorzaak was dat de coronabesmettingen enorm opliepen. Daar heeft de minister van Justitie op geacteerd met het advies om het aantal kerkgangers af te schalen. In een vervolgoverleg werd duidelijk dat hierbij ook rekening gehouden mag worden met de plaatselijke context.”

De Gereformeerde Gemeenten gaven gehoor aan het advies door op te roepen tot substantiële teruggang van het aantal kerkgangers. Visscher: “In Amersfoort kwamen we tot het dringende advies met 350 mensen bij elkaar. Afgelopen zondag zijn we afgeschaald tot maximaal 100 kerkgangers. Verder hebben we niet gezongen en kerkleden verzocht om bij het binnenkomen en verlaten van de kerk een mondkapje op te zetten.”

Beluister het volledige fragment over de gevolgen van de coronamaatregelen voor kerken vanaf minuut 9:28


Cvandaag podcast
- Waarom veel reformatorische christenen onzeker zijn over hun geloofsleven – Cvandaag podcast
- Is het een probleem dat SGP en CU uit elkaar groeien? Cvandaag podcast
- Wordt het tijd dat meer moeders fulltime gaan werken? Cvandaag podcast
- Richard sprak in Nigeria met een voormalig moslimterrorist - Cvandaag podcast
- Kees van Velzen over het geven van tienden: "God heeft de blijmoedige gever lief"
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen