cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arie Rijneveld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 oktober 2020 door SGP-jongeren

SGP-jongeren over kerkbesluit Grapperhaus: Geef kerken ruimte voor maatwerk

SGP-jongeren is verbaasd over de ophef die dit weekend ontstond over kerken die de coronaregels niet zouden navolgen. "Stop met deze goedkope commotie en ga in gesprek met kerken over maatwerk!", zegt Arie Rijneveld.

Arie Rijneveld, voorzitter van SGP-jongeren, was zondag in de kerk in Staphorst. "De anderhalve meter werd daar keurig gehandhaafd en handen werden ontsmet. Ik snap dat het gek klinkt als er een paar honderd mensen in één gebouw zitten, maar gewoonlijk zijn er meer dan 2000 kerkgangers. Slechts een kwart van de plaatsen was bezet. Kerken in Nederland houden zich, net als deze Staphorster gemeente, netjes aan de gemaakte afspraken. De reacties in de media zijn dan ook enorm overtrokken." Dat Grapperhaus op basis van deze verkeerde beeldvorming kerken dringend adviseerde om extreem af te schalen noemt Rijneveld "teleurstellend". "Er zijn in kerken amper besmettingen, juist vanwege de gemaakte afspraken. Rigoureus beperken doet dan ook geen recht aan de situatie."

Daarnaast wil de voorzitter van SGP-jongeren aandacht voor de unieke positie van kerken en andere religieuze instellingen op basis van artikel 6 van de Grondwet. Dat is één van de basisregels van onze samenleving. "De vrijheid van kerken gaat gepaard met een grote verantwoordelijkheid. Natuurlijk moeten kerken hun verantwoordelijk nemen en gelukkig doen ze dat ook", zegt Rijneveld, "maar de overheid moet de drang vermijden om kerkdiensten meer te willen inperken dan noodzakelijk is. En zeker niet op basis van totaal misplaatste commotie." Daarom roept SGP-jongeren het kabinet op om het dringende advies te heroverwegen. "Er moet juist maatwerk worden geleverd. Kijk in gesprekken met kerken wat op een veilige manier wél mogelijk is."


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify