cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juli 2020 door Redactie

SGP-Kamerlid hekelt bijdrage Rutte aan racismedebat: "Premier-allemansvriend"

Racisme is uit den boze, stelt Tweede Kamerlid namens de SGP Roelof Bisschop in een opiniebijdrage in het Reformatorisch Dagblad. Dat wordt volgens hem op de eerste bladzijden van de Bijbel al duidelijk als we lezen dat God ieder mens naar Zijn beeld heeft geschapen. In zijn bijdrage haalt hij uit naar de antiracismebeweging én premier Mark Rutte.

Volgens Bisschop grijpen radicale activisten de strijd tegen racisme echter aan om een eind te maken aan ‘wat zij vanuit hun extreemlinkse ideologie zien als eeuwenlange “witte overheersing” van vrouwen, homo’s, niet-christenen, transgenders, arbeiders, ja zelfs dieren’. Hij schetst de situatie in Amerika, al is die volgens het Kamerlid inmiddels alweer behoorlijk geluwd, maar dat het wel over is gewaaid naar landen zoals Nederland.

Vervolgens haalt hij hard uit naar minister-president Rutte: ‘Premier-allemansvriend Rutte ontving de demonstranten en als aandenken kregen de activisten de boodschap mee dat ze nóg een keer welkom zijn, dat Zwarte Piet weg moet en dat er in Nederland van “systematische discriminatie” sprake is.’

De politicus maakt overigens duidelijk dat SGP fel tegen racisme is. Daarbij schrijft hij dat ook de SGP een antiracismeverklaring in de jaren 80 tekende en dat sindsdien in ieder verkiezingsprogramma van zijn partij racisme duidelijk veroordeeld wordt.

Lees de hele bijdrage in het Reformatorisch Dagblad.


Racisme
- Waarom Black Lives Matter een gevaarlijke anti-christelijke beweging is
- Arjen ten Brinke zwijgt niet langer over racisme: "De kerk heeft geen schone handen"
- Waarom een christelijke zwarte vrouw zich verzet tegen Black Lives Matter
- Theoloog juicht deze video over Zwarte Piet en racisme toe
- Gilbert Thera open over racisme: "Als ik het zwembad inging, ging iedereen het zwembad uit"
Meer over Racisme »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Bijna alle politieke partijen hebben een enorme racistische balk in hun eigen oog ,waardoor ze totaal niet scherp kunnen zien ,de huichelaars zouden er goed aan doen, hun racistische en discrimineerde balk die ze in hun eigen oog hebben ,tegenover de werkers op het platteland te verwijderen ,opdat ze beter zouden kunnen zien