cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willem Glashouwer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 juli 2017 door Jeffrey Schipper

Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"

Christenen met een Israël-hart vieren dit jaar feest. Vijftig jaar geleden kwam Jeruzalem onder volledig Joods bestuur. “Maar het hart van de stad staat onder gezag van de moslimwereld. In werkelijkheid is Jeruzalem dus nog niet bevrijd,” merkt ds. Willem Glashouwer op. In 2017 was het vijftig jaar geleden dat Jeruzalem werd herenigd in de Zesdaagse Oorlog.

“Pas de laatste decennia krijgen christenen belangstelling voor Jeruzalem,” merkt Glashouwer op. “In de tweeduizend jaar dat het christendom bestaat is niet eens overwogen om Jeruzalem tot hoofdstad van het ‘wereld-christendom’ te bestempelen. Dat werd Rome voor de westerse kerk en Constantinopel voor de oosterse kerk. Ondertussen bleef Jeruzalem buiten beeld. Dat komt door de populariteit van de vervangingstheologie. Het Joodse volk werd gezien als Gods uitverkoren volk, totdat vele Joden ‘nee’ zeiden tegen Jezus. Sindsdien leeft het Joodse volk volgens deze theologie onder het oordeel van God. Voor Joden zou er alleen toekomst zijn als ze zich tot Jezus bekeren en zich aansluiten bij de Kerk, het nieuwe uitverkoren volk van God.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
- Henk kreeg oog voor Palestijnse christenen: "Israël is geen klein duimpje meer"
Meer over Israel »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen