cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. P. den Butter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 januari 2017 door Jeffrey Schipper

Waarom dominee Den Butter niet zwijgt over hemel én hel

“Ik spreek ook over het eeuwig verderf om mensen aan te sporen om hun leven met God in orde te maken. Bankmakerij is niet aan de orde.” Ds. P. den Butter spreekt in zijn nieuwe uitgave ‘Bestemming bereikt’ over hemel, hel en de reis daarheen. “De hel is geen sympathiek onderwerp, maar Gods Woord spreekt er heel concreet over. Daar kunnen we ook in deze tijd niet omheen.”

U maakt aan de hand van Openbaring 21:8 duidelijk dat er in de hel onderscheid is tussen allerlei groepen mensen. Waarom en hoe wordt dat onderscheid gemaakt?
“Dit onderscheid wordt gemaakt omdat er simpelweg allerlei soorten mensen zijn,” vertelt de christelijke gereformeerde emeritus-predikant. “Iedereen dient God of de wereld op een andere manier. Die variatie komt in Openbaring 21:8 op een duidelijke manier tot uiting. In dit bijbelgedeelte wordt als het ware getekend hoe de hemel eruit ziet en voor wie deze plaats is bedoeld. Vervolgens krijgt Johannes ook te zien wie er niet terecht gaan komen.”
Ter illustratie beschrijft Den Butter een aantal groepen mensen die in dit bijbelgedeelte ter sprake komen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Hel
- Zes redenen waarom de hel niet echt kan zijn
- Waarom ik niet geloof dat ongelovigen voor eeuwig verloren gaan
- Ds. Carmen Melissant ging anders naar de hel kijken: "God zal alles en iedereen herstellen"
- Zes redenen waarom de hel echt is
- Waarom ik niet geloof dat ieder mens voor eeuwig naar de hemel gaat
Meer over Hel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Ik geloof dat de hel die in de Bijbel beschreven wordt een toestand van de geest is van het ervaren van totale eenzaamheid, geen contact met mensen (wordt bijv. als spot ervaren) of God (wordt ervaren als straffend en veroordelend). En dan geen vermogen om uit die toestand te komen, geen hoop, geen uitzicht, je lijkt voor eeuwig verdoemd te zijn. En het ergste: het lijkt allemaal eigen schuld! Geen plaats dus, maar een staat van zijn.