cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Vuur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 oktober 2016 door Redactie

Zes redenen waarom de hel echt is

De hel is geen leuke plek om te zijn. Als het echt is tenminste. In de middeleeuwen geloofden mensen dat de hel een of andere ondergronds plaats is waar mensen gekweld zouden worden in overeenkomst met de ernst van hun zonden. Het huidige idee van de hel is voor een groot deel ontstaan onder invloed van Dante’s beroemde Inferno. Maar sinds de mensheid ontdekt heeft dat de aarde noch plat noch het centrum van het universum is, is het idee van de hel onder vuur komen te liggen.

Het gaat natuurlijk niet alleen om de locatie van de hel maar ook het toenemende gevoel van onbehagen met het hele idee dat mensen gemarteld worden door demonen. Dat hoort bij sprookjes en mythes. De moderne tijd heeft de wereld ontdaan van magie en daarmee zijn ideeën over plaatsen van een eeuwige marteling onwaarschijnlijk geworden. Een ander probleem is dat mensen het moeilijk hebben met het idee van eeuwige marteling. Hoe kan een liefhebbende God die Jezus stuurt om de wereld te redden nu instemmen met of zelfs uitvoering geven aan de eeuwige marteling van ongelovigen? Hoe kan zo’n God met zichzelf leven na, laten we zeggen, één maand van marteling, of 100 jaar, of 1,5 miljoen jaar? 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Hel
- Zes redenen waarom de hel niet echt kan zijn
- Waarom ik niet geloof dat ongelovigen voor eeuwig verloren gaan
- Ds. Carmen Melissant ging anders naar de hel kijken: "God zal alles en iedereen herstellen"
- Waarom dominee Den Butter niet zwijgt over hemel én hel
- Waarom ik niet geloof dat ieder mens voor eeuwig naar de hemel gaat
Meer over Hel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
HEL = SHEOL

Enorme hitte, enorme omvang demonen, circa 4 meter groot, gevangeniscellen, reptielachtige slangen/spinnen, smerige stank, brandend zwavel, lucht te kort, kwaadaardige duisternis, eeuwige nachtmerrie, skeletten die branden, miljoenen mensen die gillen van angst, afwezigheid van Gods goedheid, je slaapt niet, alleen in een cel, 6.000 km. diep in de aarde, doorsnede van 1.5 km, verschillende niveau's van pijniging, eeuwig durend, groot gekkenhuis van herinneringen, demonen die je haten, heersen over je, ze haten de mensheid.