cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 maart 2014 door Jeffrey Schipper

Universiteit staat God in dankwoord proefschrift toch toe

De Wageningen University (WUR) past het promotiereglement aan: religieuze en politieke statements mogen vanaf nu in het dankwoord. Dat heeft de universiteit vandaag laten weten. Het reglement wordt aangepast na een storm van kritiek toen de universiteit een dankwoord uit een proefschrift schrapte waarin een promovendus God bedankte, meldt het ANP. Een woordvoerder van de universiteit laat weten dat na de 'commotie en emotie' de regels tegen het licht zijn gehouden en vervolgens zijn aangepast.

Promovendus Jerke de Vries dacht begin januari nog rustig te kunnen promoveren op zijn onderzoek naar mest. Omdat hij veel aan zijn geloof had gehad, wilde hij God in zijn proefschrift bedanken. Maar daarbij had hij buiten de decaan gerekend. Die had vorig jaar september de regels aangescherpt: geen enkele religieuze of politieke uiting meer in proefschriften. En dus ook niet in het dankwoord, waarin promovendi traditiegetrouw op zeer persoonlijke wijze iedereen bedanken.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen