Rechtszaak tegen verdachte van moord op voorganger van start: ‘We willen gerechtigheid’

De rechtszaak tegen Deshawn Longmire (25), die wordt verdacht van het doodschieten van pastor Ronald K. Mouton tijdens een verkeersruzie, is deze week begonnen. Dat meldt The Christian Post. De familie van de voorganger heeft lang moeten wachten op dit moment.
Bijna drie jaar geleden, op 24 juni 2022, werd Mouton dodelijk geraakt door een kogel in zijn borst na een kort en fel meningsverschil met Longmire. Mouton was voorganger van de East Bethel Missionary Baptist Church in Houston en liet zijn vrouw, vier kinderen en tien kleinkinderen achter.
Volgens de politie van Houston stonden beide auto’s, een BMW en een zwarte Honda Accord, kort stil op de snelweg. Na een discussie van ongeveer tien seconden schoot Longmire volgens getuigen op Mouton en reed weg. De pastor crashte met zijn auto en overleed ter plekke.
“Het was zinloos. Om gewoon een pistool te pakken en iemand neer te schieten in zijn auto… dat is niet te bevatten", zegt zijn tweelingbroer, pastor Roland Mouton Jr. “We willen gerechtigheid. Dat is het enige waar we nu op hopen.”
Hoewel Longmire zijn borgtochtvoorwaarden heeft geschonden, is hij tot nu toe op vrije voeten gebleven. Dat maakt het proces extra zwaar voor de familie. “We zijn elke keer bij de rechtszittingen geweest", vertelt Roland. “Telkens als het werd uitgesteld, waren we er weer. Het is moeilijk, maar we geven niet op.”
De zitting begon maandag met voorbereidende procedures. De juryselectie is gepland voor vrijdag. De inhoudelijke behandeling begint volgende week maandag.
Roland Mouton herinnert zich nog dat hij op de dag waarop zijn broer vermoord werd, iets bijzonders voelde. “Ik was het gras aan het maaien bij mijn kerk, totdat ik plots op mijn borst begon te kloppen. Ik dacht dat ik bevangen werd door de hitte, maar later begreep ik het pas. Ik voelde iets van wat er met mijn broer gebeurde. Zo verbonden waren we.”
Ondanks alles kiest de familie ervoor om de vermeende dader te vergeven. “We vergeven hem", zegt Roland, “maar dat betekent niet dat we geen gerechtigheid willen. We willen dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor wat hij heeft gedaan.”
Praatmee