cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Patrick Goede
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 maart 2023 door Patrick Goede

Waarom ik geen spijt heb van mijn jaren bij Hillsong

“Hillsong-leden geloven dat het geld dat ze in de collectezak stoppen naar de armen gaat, maar deze documenten laten zien hoe dat geld daadwerkelijk werd gebruikt: om op een manier te shoppen die een Kardashian nog in verlegenheid zou brengen.” Het Australische parlementslid Andrew Wilkie lijkt het, na het uitlekken van een ‘klokkenluidersrapport over de financiële wantoestanden’ bij Hillsong, op te nemen voor christenen zoals ik: kerkgangers van Hillsong. In werkelijkheid voel ik mij in de verste verte niet benadeeld. 

Begrijp me niet verkeerd, onderdeel van Hillsong zijn is de afgelopen jaren niet altijd makkelijk geweest. De ‘grote leider’ en oprichter van de kerk, Brian Houston, trad vorig jaar af na schandalen met betrekking tot ongewenste intimiteiten en drankmisbruik. Daar komt nog een lopende rechtszaak wegens het mogelijk verhullen van seksueel misbruik bij. De ‘exorbitante uitgaven’ van sprekers, gastsprekers, de ‘ruimhartige’ marketingovereenkomst met Compassion en de scheve schaats die ‘kroonprins’ van Hillsong, Carl Lentz, reed, maken dat je de kerk na een opeenvolging van schandalen gemakkelijk de rug toekeert.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Hillsong Church
- Ex-Hillsong pastor Carl Lentz beweert seksueel misbruikt te zijn als kind en ontkent misbruik oppas
- Ex-Hillsong pastor Carl Lentz: "Ik sta niet langer in de bediening"
- Wat is er aan de hand bij Hillsong? Een reconstructie
- Bestuur Hillsong kwam pensioenpakket overeen met Brian en Bobbie Houston van ruim twee ton op jaarbasis
- Forensisch onderzoek naar financiën Hillsong door accountantskantoor: "Geen onwettig gedrag"
Meer over Hillsong Church »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Na het lezen van dit artikel blijf ik zitten met het gevoel: dat zál allemaal best.

Maar Hillsong was en is megagroot en wordt op de hele wereld gezien en bekeken, óók door alle niet-christenen en atheïsten. En wat díe van Hillsong meekrijgen, is voor de zoveelste keer het in diskrediet brengen van het christelijke geloof. "Zie je wel, het gaat ze allemaal om het geld," en, nog veel erger, je wilt niet de mensen de kost moeten geven die "christelijke organisatie" inmiddels associëren met "seksueel misbruik" en "hypocrisie".

Erg jammer.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify