cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. J. N. Zuijderduijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

16 maart 2023 door Jeffrey Schipper

Ds. Zuijderduijn: "Het ‘glazen huis’ van de dominee interesseert ons niet"

“Soms kom ik na een kerkdienst thuis en komt één van de kinderen naar mij toe: ‘Pa, u heeft een onhandige opmerking gemaakt.’ En soms moet ik ze inderdaad gelijk geven.” Ds. J. N. Zuijderduijn heeft het hart op de tong, en dat geldt ook voor zijn gezinsleden. De hervormde predikant verhuisde onlangs van de Veluwe naar de Bommelerwaard. Cvandaag zocht hem op voor een gesprek over zijn hobby’s, het domineesbestaan en een man die als zondaar op z’n knieën ging.

Toen zijn broer ds. W. C. Zuijderduijn (hij is momenteel predikant van de hervormde gemeente in Rijssen, red.) theologie studeerde, werden zijn boekenkasten steeds meer opgevuld. Dit werd ook opgemerkt door ds. J. N. Zuijderduijn. “Destijds nam ook mijn belangstelling in theologische lectuur toe. Ik kan me nog goed herinneren dat ik in militaire dienst ging. Toen kwamen de eerste uitgaven van wijlen ds. C. den Boer uit. Zijn boekjes over de Romeinenbrief nam ik, tussen de militaire oefeningen door, mee naar een stilteruimte. Na die fase begon het één en ander te borrelen. Nee, van een Paulus-bekering was geen sprake, maar ik durf zeker van een roeping te spreken die vanuit de Bijbel werd bevestigd.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen