cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Coen Nuijten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 maart 2023 door Patrick Goede

Coen Nuijten: "Toen ik christen werd moest ik alles opeens perfect doen"

“Ik ben altijd een boefje geweest. In de klas klom ik uit het raam als de juf even niet oplette. Toen ik christen werd moest ik alles opeens perfect doen.” Coen Nuijten is een energieke jongen. Ook al is hij inmiddels achterin de dertig, zijn jeugdige enthousiasme en passie voor God doen hem minstens tien jaar jonger ogen. Onlangs schreef hij het boek ‘Verander je leven in 9 minuten’. Coen vertelt aan Cvandaag hoe hij zijn aversie tegen structuren en zijn chaotische levensstijl wist om te zetten met behulp van ‘kleine stapjes’.

Traditiegetrouw slaagt het overgrote deel van de mensen die vol goede voornemens aan het nieuwe jaar start, er niet in om deze vast te houden. Inmiddels zijn we in de vastentijd aanbeland, wat christenen opnieuw de kans geeft hun eigen patronen en levensstijl onder de loep te nemen. Maar hoe doe je dat met blijvend resultaat? Coen: “Ik moedig mensen aan om routines in hun leven in te slijpen. In mijn boek behandel ik een levensveranderende routine van negen minuten en ik adviseer mensen ook echt om het in het begin bij die negen minuten te houden. Anders wordt het te groot en minder behapbaar. Zelf ben ik er al heel mijn leven mee bezig. Inmiddels heb ik zes a zeven momenten op een dag waarin ik heel bewust mijn routines van negen minuten toepas.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel hier het boek 'Verander je leven in 9 minuten' van Coen!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Echt inderdaad die grote broer die altijd enthousiast is