cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Donato en Antonietta
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 maart 2023 door Patrick Goede

Donato en Antonietta leiden een kerk in Italië: "Nederlandse christenen inspireren ons"

“Ik ben erg geïnspireerd geraakt door Nederlanders die tijdens hun vakantie naar de kerk blijven gaan, mét hun hele gezin.” Donato en Antonietta Di Lecce leiden een evangeliegemeente aan het Lago Maggiore in Italië. In de zomer trekken er veel Nederlanders naar de kerk in Verbania tijdens hun zonvakantie. Wanneer je het echtpaar spreekt begrijp je meteen waarom de kerk geliefd is, Donato en Antonietta zijn namelijk twee fantastische mensen met harten van goud.

Ze zitten er warm gekleed bij want in het noorden van Italië zijn de winters immers koud. Maar als ze horen dat de dienstdoende redacteur van Cvandaag ruim twintig jaar geleden op camping Isolino aan het Lago Maggiore verbleef, breekt de zon door: “Bravo, dat is precies waar wij zitten!” En dat is nog best toevallig want Lago Maggiore is niet voor niets Italiaans voor ‘Groot Meer’. Hoe kwam het echtpaar in de positie om een gemeente te leiden op zo’n prachtige plek aan de voet van de Alpen? “Van 1989 tot 1999 hebben we tien jaar doorgebracht in Engeland. We baden toen voor de volgende stap die we moesten gaan zetten. Na een tijdje kregen we het bericht dat er in Verbania een aantal vrouwen samenkwamen zonder voorgangers. Toen besloten we terug te gaan en hier te starten.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Ik wil meer info over hoe ik Donato en Antonietta kan steunen!

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen