cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. C. Uitslag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 januari 2023 door Jeffrey Schipper

CGK Urk-Eben-Haëzer verbreekt band met Zwolle: "Dit is een belangrijk signaal"

“We hopen dat de christelijke gereformeerde kerk Zwolle beseft hoe ernstig de situatie is. Dit is een belangrijk signaal”, zegt ds. A. C. Uitslag (foto), terwijl hij het verbreken van de banden met de Zwollenaren toelicht. De Eben-Haëzergemeente te Urk heeft besloten om de correspondentieband met de kerkenraad van de cgk Zwolle te verbreken.

In 2013 werd tijdens de generale synode van de CGK een homorelatie bestempeld als "niet-Bijbels en dus zonde". De bezwaren van de kerkelijke gemeente in Zwolle werden in 2017 afgewezen. De Zwolse kerkenraad was daarover "zeer teleurgesteld". Openbare geloofsbelijdenis, de heilige doop en deelname aan het avondmaal is voor CGK-leden met een homorelatie niet toegestaan. In Zwolle nemen homoseksuele gemeenteleden ondanks het synodebesluit deel aan het heilig avondmaal.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat triest dat er zoveel onnodige onenigheid bestaat over het onderwerp homoseksualiteit. De Bijbel is er toch volstrekt duidelijk over. Homoseksuele praxis is niet zoals God bedoeld heeft, en is dus zonde en beschadigend.

En homofilie (de gerichtheid) is een gevolg van de zondeval, en men mag en kan ervan verlost worden door de kracht van de Heilige Geest in een proces van levensheiliging.