cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gerard en Lydia de Groot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 februari 2023 door Gerard en Lydia de Groot

Een pijnlijke realiteit over singles in de kerk: te veel kerken weten zich geen raad

Tijdens het schrijven van het boek Gods hart voor singles; compleet, moedig en waardevol zijn we in veel verschillende gemeenten geweest en hebben we dikwijls met leiders over het onderwerp van dit boek gesproken. We waren verrast om te horen dat men steevast beaamde dat er maar zo weinig voor singles is en men heel blij was dat wij een boek voor deze groep aan het schrijven waren.

We vroegen ons af hoe dat komt, terwijl een groot deel van de gemeenteleden single is. Volgens onofficiële cijfers zijn het er zelfs één op de drie. Op de vraag waarom er maar zo weinig aandacht voor singles in de kerk is, reageerden geestelijke leiders regelmatig: ‘We weten gewoon niet wat we met de vele singles in de kerk moeten beginnen. We zien ook dat het een sterk groeiende groep is, maar we weten er werkelijk geen raad mee…’ Wat een eerlijke, maar ook pijnlijke realiteit!

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gerard en Lydia de Groot
- Veel singles gebruiken porno om te leren hoe seks werkt
- Het gevaar van zoeken naar de ware man of vrouw: irrealistische eisen
- Veel mannen en vrouwen moeten dealen met het zogenaamde ex-syndroom
- Singles ervaren vrijheid als het grootste pluspunt in hun leven
- Iedere single kent momenten waarop je je extra kwetsbaar en alleen voelt
Meer over Gerard en Lydia de Groot »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Negatieve ervaring over mijn single zijn heb ik in "mijn" gemeente gelukkig nooit gehad. Mijn persoonlijk verhaal heb ik in de Bijbelkringen en tijdens huisbezoeken verteld. Er is begrip voor mij, waarvoor ik ook heel dankbaar ben.Voor wie het niet weten: heel bewust én definitief heb ik gekozen om voor altijd single te blijven én voor altijd een zeer klein sociaal netwerk te hebben, dat ik nooit meer zal uitbreiden. Anderhalf jaar geleden werd mijn persoonlijk verhaald op cvandaag opgetekend.