cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. M. Messemaker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 januari 2023 door Jeffrey Schipper

Ds. Messemaker deelt confronterende boodschap: "Knikt God instemmend bij alles wat je doet?"

“Zacheüs stond als zondaar buiten het heil. Maar we kijken toch niet op hem neer? Als God in je leven kijkt, knikt Hij dan instemmend bij alles wat je doet? Als Gods Geest er niet aan te pas komt, blijf je die zondaar en ga je verloren.” Deze confronterende boodschap deelde ds. M. Messemaker onlangs tijdens zijn preek over de roeping van Zacheüs. “Hij zocht Jezus met verlangen. Herken je dit of zoek je het liever in het genot dat de wereld te bieden heeft?”

“Wanneer ga je nu iets zoeken? Dat doe je als je iets kwijt bent”, vertelt Messemaker aan het begin van zijn preek. “Je zoekt iets als je iets mist. Een voorbeeld: je bent voor iets aan het sparen, bijvoorbeeld voor lego, en je mist daar nog een stukje van. Dan ga je ernaar op zoek. In de kerk zoeken we ook steeds omdat we iets missen. We zoeken steeds naar de Heere. Daarover gaan ook heel veel liederen in de Bijbel. Of heb je de Heere Jezus al gevonden? Dat is de belangrijkste vraag. In de Bijbel roept de Heere zijn gemeente met klem op om dat te doen, zoals in Jesaja 55: ‘Zoek de Heere, terwijl Hij te vinden is.’ En de profeet Amos verbindt daar hele diepe ernst aan, als hij zegt: ‘Zoek de Heere en leef, anders zal Hij als een vuur binnendringen.’ Dan voel je toch meteen de noodzaak en ernst om God te zoeken?

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

‘En Jezus kwam zijn huis binnen. Niet omdat Zacheüs Hem gezocht had, maar omdat Jezus hem had gezocht’ en had gezegd: ‘Kom vlug naar beneden, want vandaag moet ik in jouw huis verblijven’ (Lk 19: 6).

Moet je je eens voorstellen, hoe dat ging, toen hij thuisgekomen tegen zijn vrouw zei: ‘Maak gauw eens wat eten klaar voor Jezus!’ Misschien heeft zij wel gezegd: ‘Zacheus, waarom heb je me niet gezegd, dat je Hem zou uitnodigen?’

‘Maar vrouw, IK heb HEM niet uitgenodigd. HIJ heeft ZICHZELF uitgenodigd!’