cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan Hoek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 januari 2023 door Redactie

Leven in de eindtijd: Jan Hoek over de wederkomst, eindtijdprofetieën en de antichrist

“Sinds de uitstorting van de Heilige Geest leven wij in het laatste der dagen. Pinksteren is het voorlaatste station, voordat het eindstation (de jongste dag) is bereikt”, zegt prof. dr. Jan Hoek in de nieuwe uitgave 'Verwachten wij die grote dag…?!' van Uitgeverij Lucas Boeken. In samenwerking met de uitgeverij publiceert Cvandaag onderstaand boekfragment waarin de emeritus hoogleraar systematische theologie zich uitspreekt over Jezus’ wederkomst, profetieën met betrekking tot de eindtijd en de antichrist.

Hoek: "Het tussenliggende traject lijkt misschien behoorlijk lang te zijn, want we zijn inmiddels bijna tweeduizend jaar verder. Daarom denk ik dat het op de wereldklok al heel laat is. Maar we moeten er niet aan beginnen uitspraken te doen hoe lang het nog zal duren voordat de wederkomst plaatsvindt. Dat is al zo vaak gebeurd. Luther dacht dat hij het nog zou meemaken, terwijl Theodorus van der Groe (theoloog, red.) geloofde dat het in ieder geval nog duizend jaar zou duren. Maar niemand weet die dag of het uur dan God alleen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Als christen moeten we het verlangen hebben dat we Hem elk uur mogen verwachten en niet spoedig dat is vooruit schuiven.

Het evangelie zal zijn volle Openbaring hebben in het Messiaanse rijk.

De tempel zal gebouwd worden voor de grote verdrukking. Ezechiel is hier duidelijk in. Dat God de tempel is gebeurd pas als de nieuwe hemel en aarde één worden.

Bij Zijn wederkomst is er geen gemeente meer die is reeds opgenomen . De zielen onder het altaar zullen gedood worden vandaar dat er weinig geloof is op aarde.

Lees de bijbel letterlijk