cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Chris Rutenfrans
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 januari 2023 door Chris Rutenfrans

Alleen het christelijke geloof in een rationele Schepper kon de moderne wetenschap voortbrengen

De slechte naam die het christendom tegenwoordig heeft, is in sommige wezenlijke opzichten onterecht. Al eerder bleek dat de eigenlijke stichter van het christendom, de apostel Paulus, de basis heeft gelegd voor de uitvinding van het individu, en daarmee voor de democratische rechtsstaat. Uit de onlangs verschenen vertaling van ‘The Savior of Science’ van de Hongaars-Amerikaanse natuurkundige en geestelijke Stanley L. Jaki blijkt dat het christelijke denken bovendien de grondslag vormt van de moderne wetenschap en daarmee van onze welvaart.

Al geruime tijd buigen mensen zich over de vraag hoe het komt dat de westerse cultuur zoveel welvaart, vrijheid en gelijkheid heeft gebracht dat bijna iedereen het liefst in het Westen zou leven. De immense immigratie naar het vrije Westen spreekt boekdelen: de immigranten stemmen met hun voeten.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Ik zou de kop van het artikel anders formuleren. Het christelijk geloof heeft de wetenschap niet voortgebracht, maar creëerde eerder het klimaat waarin wetenschap zich kon ontwikkelen.