cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. C. Harinck
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

18 oktober 2022 door Jeffrey Schipper

Van onkerkelijke jongen tot GerGem-predikant: "In een boomgaard riep ik tot God"

Als onkerkelijke jongen ging ds. C. Harinck naar een dienst van de Gereformeerde Gemeenten. “Op mijn terugweg naar huis ging ik een boomgaard in om te roepen tot God: ‘Als het heiligdom ook voor de heidenen is, ontferm U dan ook over mij.’” Vervolgens kwam er een bijzondere zoektocht op gang, zo vertelde hij onlangs tijdens een jubileumbijeenkomst in Kapelle-Biezelinge. Vorige maand was het 60 jaar geleden dat Harinck predikant werd in de Gereformeerde Gemeenten (GerGem).

“Eens was ik vervreemd van God en Zijn Woord. Door de hemelse Vader werd ik geroepen tot deze heilige dienst”, maakt de predikant duidelijk. “Er is in mij geen roem. Ik ben niet meer dan een geredde zondaar. Terugkijken doe je als je oud bent geworden en deze dagen (vanwege zijn ambtsjubileum, red.) in het bijzonder. Wanneer ik op mijn leven terugzie, kan ik dat niet beter verwoorden dan met Jesaja 65:1, ‘Ik ben gezocht door hen die naar Mij niet vroegen, Ik ben gevonden door hen die Mij niet zochten. Tegen het volk dat Mijn Naam niet aanriep dat Mijn Naam niet aanriep - Of: dat niet naar Mijn Naam genoemd was. heb Ik gezegd: Zie, hier ben Ik, zie, hier ben Ik.’ Dat ben ik: iemand die door God gevonden is. In mijn jonge leven kwam die boodschap tot mij.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat mooi! Ik herinner mij deze dominee als iemand met grote liefde voor de Heere Jezus. Onder het preken gingen zijn armen vaak omhoog om de Heere Jezus aan te wijzen en aan te prijzen. Hij is fris en groen gebleven.