cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Lineke Blijdorp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 oktober 2022 door Mr. Lineke Blijdorp

Ik schaam mijzelf voor de actie van InSalvation

Een arts, enkele bekende auteurs en theologen, beroemde wetenschappers, lokale vissers en ondernemers, ambtenaren, voormalige prostitués, rovers en dieven, binnenlanders maar ook heel veel buitenlanders uit alle hoeken van de wereld, mensen met religieuze opleiding en mensen zonder enige kennis van zaken, mensen uit orthodoxe en uit vrijere kringen…

Over AL deze mensen bad Jezus: “Vader, maak hen EEN”. Hij bad niet: Vader, maak hen allemaal hetzelfde. Of: neem alle verschillen weg. Enkel dit: Vader, maak hen EEN. En waarom? Opdat de wereld zal zien wie Mij gezonden heeft. De opdracht aan Zijn discipelen was eenvoudig: heb God lief boven alles en je naaste als jezelf, en preek het evangelie. Niet meer en niet minder.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Lineke Blijdorp
- The Great Reset: blijf waakzaam en vooral heel erg nuchter
- Tom de Wal predikt het evangelie (en dit is het enige dat relevant is)
- Slachtoffergedrag in coronatijd: het wordt tijd dat we als kerk volwassen worden
- Hoe ik door de komst van asielzoekers teleurgesteld raakte in mijn christelijke dorp
- Christelijke anarchisten terroriseren in toenemende mate ons land
Meer over Lineke Blijdorp »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Jezus bad: "Vader maak hen één" en niet "Vader geef hen één mening...." dat is wat de huidige maatschappij ons namelijk opdringt: We moeten allemaal dezelfde mening aanhangen.

Daarom vind ik het wel sterk wat In Salvation gedaan heeft. Ze staan tenminste nog ergens voor....en dan hoef je het er niet mee eens te zijn.

Dus ik schaam me niet voor In Salvation, ik schaam me meer voor slappe ruggengraatloze christenen die een opgedrongen mening achterna lopen...en wat zijn dat er veel zeg! Met hun regenboogvlaggen..."Kijk eens hoe solidair ik ben!