cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan-Jaap van Peperstraten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 september 2022 door Jeffrey Schipper

Priester Jan-Jaap ging door een zware tijd: "In de kerk hangen veel mensen in de touwen"

“Ik spring overal bovenop. Als ik van mijn ‘stier’ afval, merk ik dat vanzelf wel. Niets doen is voor mij geen optie.” Deze houding is kenmerkend voor hoe Jan-Jaap van Peperstraten in het leven staat. De priester, werkzaam in het bisdom Haarlem-Amsterdam, ging eerder dit jaar door een diep dal vanwege een burn-out. Cvandaag zocht Van Peperstraten op.

Van Peperstraten ziet zichzelf als een workaholic. Ook op het hoogtepunt van de coronacrisis kwam dit duidelijk naar voren. “In het begin van de eerste golf belde het ziekenhuis met de vraag of ik de sacramenten wilde blijven bedienen bij de zieken. Mijn persoonlijk ethos is altijd geweest: ‘Als er gebeld wordt voor sterfbedden ga ik altijd.’ Ook in de tijd dat nauwelijks bekend was wat corona is, heb ik dat volgehouden. Ik vond het doodeng in de beginfase. Met samengeknepen billen liep ik achter de zuster aan, op zoek naar de zieke.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

d
Een heel mooi gesprek. Heel waardevol. Respect voor deze priester. Ik wens hem van harte beterschap!