cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Martin Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 september 2022 door Jeffrey Schipper

Martin Koornstra daagt christenen uit: “We mogen veroveren wat God ons wil toevertrouwen”

De boel zo krampachtig vasthouden dat er geen vernieuwing kan plaatsvinden. Dat is wat volgens Martin Koornstra in sommige kerken gebeurt. “Als we op God vertrouwen bepalen niet de omstandigheden, maar Hij wat er gaat gebeuren”, vertelde de enthousiaste spreker onlangs tijdens de Heart2Heart Zomerweek naar aanleiding van het verhaal van Gideon in Rechters 6. “God gaat tot het uiterste om ons te laten geloven dat Hij het met ons ziet zitten. En God gaat tot het uiterste om ons te laten beseffen dat we het niet zonder Hem kunnen.”

“Veertig jaar was er rust in het land, totdat Israël deed wat slecht is in de ogen van de Heer”, merkt Koornstra op. “Dan komen onder andere de Midianieten en ze plunderen alles. Het heeft angst en vereenzaming tot gevolg. In die situatie begint het volk tot God te roepen. Wat moet je doen in tijden van nood? Roep tot God! Met hart en ziel. ‘En God zond een profeet’, lezen we vervolgens. Weet je dat God dat bijna altijd doet voordat Hij iets nieuws doet?” De spreker citeert Amos 3:7, ‘Voorzeker, de Heere HEERE doet niets tenzij Hij Zijn geheimenis heeft geopenbaard aan Zijn dienaren, de profeten.’ God wil altijd een verlangen aanvuren vanuit de hemel voordat Hij gaat werken.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Het koninkrijk van God is niet bedoeld om vast te houden wat we hebben, maar om te veroveren wat God ons wil toevertrouwen.

Ik voorspel alvast dat een aantal mensen weer een kingdom now verwijt gaan maken. Maar dan wil ik alvast de vraag stellen: waartoe zijn wij hier op aarde? Om zo niet te snel, maar wel zo makkelijk mogelijk naar de hemel te gaan? Of omdat onze goede daden eeuwigheidswaarde hebben in het Koninkrijk Gods?