cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
prof. dr. Henk van den Belt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 september 2022 door Jeffrey Schipper

Prof. dr. Van den Belt deelt ernstige boodschap: "Je hoeft niets te doen om voor eeuwig verloren te gaan"

"Eigenlijk is het wonderlijk dat de tekening over de brede en smalle weg zo populair is. We kunnen niet kiezen tussen één van de twee wegen. Er is maar één optie: gaan door de nauwe poort. Voor de brede weg hoef je niets te doen", vertelde prof. dr. Henk van den Belt onlangs in De Nieuwe Kerk in Delft. De hervormde predikant sprak onlangs over het thema ‘De nauwe poort en de smalle weg’, aan de hand van Mattheüs 7:1-14.

“Er is een verband tussen de berg Sinaï, waar God de wet gegeven heeft, en de berg waarop Jezus de Bergrede uitsprak. Op deze berg, ergens in het noorden van Galilea, sprak Jezus de Bergrede uit als een soort grondwet van het koninkrijk van God. Een nieuwe wet? Nee, dit is het evangelie. De blijde boodschap van het koninkrijk. Er is een weg die daarheen leidt en een poortje waardoor je naar binnen kunt gaan.” Van den Belt citeert vers 13 en 14 uit Mattheüs 7, ‘Ga binnen door de nauwe poort, want wijd is de poort en breed is de weg die naar het verderf leidt, en velen zijn er die daardoor naar binnen gaan; maar de poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt, en weinigen zijn er die hem vinden.’ Wat is die weg en die poort? Wat bedoelt de Heere Jezus daarmee? Daar gaan we over nadenken.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ook Johannes bevestigt in 3:18b dat er slechts één keuze is,

want hij schrijft:

... maar die niet gelooft, is alrede veroordeeld, dewijl hij niet heeft geloofd in den Naam des eniggeboren Zoons van God.

Je status voor God is, dat je veroordeeld bent, tenzij .....

Jezus bevestigt dit nogmaals in Zijn statement:

Ik Ben de weg, de waarheid en het leven:

niemand komt tot de Vader dan door Mij!