cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
glashouwer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 augustus 2022 door Patrick Simons

Ds. Willem Glashouwer begrijpt Joden die christenen afwijzen: "We hebben boter op ons hoofd"

De relatie tussen Joden en christenen is de afgelopen eeuwen enorm beschadigd. Ds. Willem Glashouwer vindt het dan ook geen goed idee wanneer christenen evangeliseren of zending bedrijven in Israël. Getuigen van je geloof is prima, maar doe niet net of er in de geschiedenis niets gebeurd is. Maar ook het overnemen van Joodse gebruiken en tradities als kerk is wat de predikant betreft niet de bedoeling. Cvandaag sprak uitgebreid met hem over zijn boek ‘Waarom Vrede op Aarde’: “Zendingspogingen om Joden tot het christendom te bekeren, worden door sommige Joden zelfs gezien als een vorm van genocide.”

“Stel jezelf eens voor dat wij hier na de Tweede Wereldoorlog bezoek hadden gekregen van Duitse zendelingen”, begint Glashouwer als ik hem vraag naar zijn visie op de relatie tussen Joden en christenen. “Ik denk dat we ze direct hadden teruggestuurd naar Duitsland. Begin daar maar eens, meer dan genoeg werk! Zo kijken veel Joden ook naar christenen die hen komen vertellen dat ze in Jezus moeten geloven. Ik denk dat wij nauwelijks beseffen hoe diep de relatie tussen Joden en het christendom is beschadigd. Zij hebben vanuit de christelijke wereld vaak niets anders dan vervolging, bespotting, afwijzing, gedwongen bekeringen, massale deportaties, verkrachting en moord meegemaakt.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Waarom vrede op aarde
- Ds. Glashouwer deelt boodschap die veel christenen over het hoofd zien: "Er staat ons nog veel meer te wachten"
- Volgens dominee Glashouwer kunnen we theologisch niet op dezelfde voet doorgaan: "Dan doe je oogkleppen op"
Meer over Waarom vrede op aarde »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een mooie en overwogen bijdrage, Willem. Ik zeg er graag amen op.

Hartelijks, Piet van Midden, voorzitter Overlegorgaan van Joden en Christenen