cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arjen ten Brinke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 augustus 2022 door Jeffrey Schipper

Arjen ten Brinke daagt christenen uit: “Kijk niet weg, waar zit jouw pijn?”

“Jezus riep de Samaritaanse vrouw niet op om het zondaarsgebed te bidden. Hij benoemt haar pijn. Waarom? Jezus is een gentleman.” Naar aanleiding van Jezus’ bijzondere ontmoeting met de Samaritaanse vrouw daagt spreker Arjen ten Brinke christenen uit: Waar zit jouw pijn? Leef je vanuit het verleden of vanuit de bron die Jezus aanreikt? De voorganger van Mozaiek sprak onlangs in de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) over ‘Genezen om te genezen’.

“Een vermoeide Jezus komt bij een waterput. Achter deze ontmoeting zit een goddelijk plan”, merkt Ten Brinke op naar aanleiding van het verhaal in Johannes 4:5-42. Het is niet toevallig dat Jezus bij deze put komt. Als een Jood van Judea naar Galilea gaat, gaat hij altijd om Samaria heen. Samaritanen werden gezien als afvalligen die niet op de juiste manier geloven. Ik weet zeker dat als Jezus aan zijn discipelen had gevraagd: ‘Willen jullie meer of minder Samaritanen?’, Petrus en Johannes als volgt antwoordden: ‘Minder, minder, minder!’ Ze keken er nog net niet vies bij. Samaritanen, daar zou je volgens hen zoveel mogelijk vandaan moeten blijven.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel mooi!

Er was een tijd in mijn leven dat ik als vrouw verstoten werd en me 'tweederangs' voelde. Een priester mocht niet met een verstotene trouwen, b.v. En melaatsen en ontmanden mochten niet in de tempel komen. In dat rijtje hoorde ik nu. Ik bad: "HERE, juist zulke mensen hebben U zp hard nodig!"

Toen las ik de woorden van Jezus: "God zond Mij om ARMEN het Evangelie te verkondigen en GEVANGENEN vrijlating, om BLINDEN te genezen en die VERBROKEN ZIJN VAN HART en om VERSLAGENEN heen te zenden in vrijheid" (Luk.4:18,19).