cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Philp Nunn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 augustus 2022 door Philp Nunn

Handreikingen op weg naar een veilige LHBTI-vriendelijke kerk

Mag iemand met een homorelatie of die in gendertransitie is gegaan gedoopt worden? Deelnemen aan het avondmaal? Een zegen over hun relatie of nieuwe genderidentiteit ontvangen? Lid worden van de gemeente? Een ambt bekleden of een bediening in de kerk vormgeven? Leiderschap uitoefenen?

Sommige gemeenten kiezen ervoor om hier niet over te praten. Misschien uit naïviteit, omdat ze denken dat het voor iedereen in de kerk vanzelfsprekend is. Of uit angst, om een scheuring in hun gemeente te voorkomen. Anderen willen in gesprek gaan, maar waar begin je dan?

Wat voor gemeenten zijn er?
Voor wat betreft de omgang met medegelovigen (of bezoekers) die één of meer van de LHBTI identiteiten hebben, kunnen we in Nederland vier typen gemeente vinden:

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
- Omgaan met homogevoelens: vijf verschuivingen in onze manier van denken
Meer over Homoseksualiteit »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Kerktype C zou ook ik aanraden. Immers, de Bijbelgedeelten die positief spreken over seksualiteit, gaan allemaal over de man/vrouw-relatie voor heel het leven. Dat begint direct al in Genesis 1 en 2: ‘Een man hecht zich aan zijn vrouw, met wie hij één van lichaam wordt.’ De wet, de profeten en de geschriften (Hooglied!), de evangeliën en de brieven brengen allemaal dezelfde boodschap: seksuele gemeenschap is bedoeld om de eenheid en de liefde tussen een man en zijn vrouw te symboliseren en te versterken.