cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hans de Waal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 juli 2022 door Jeffrey Schipper

Hans de Waal is uitvaartverzorger: "Soms wordt mijn geloof aangevochten"

“Sommige mensen willen nooit meer een stap in de kerk zetten. Bij de invulling van een begrafenis leidt dit soms tot familieruzies.” Vanaf de zijlijn lijkt het zo mooi: de uitvaart van een overledene begeleiden en nabestaanden dierbare herinneringen bezorgen. “Voor wie dit werk wil doen heb ik een eenvoudige boodschap: zet je roze bril af”, vertelt uitvaartverzorger Hans de Waal. De christen legt uit waarom hij dit werk met veel plezier doet.

“Uitvaartzorg, moet ik daar niet iets mee?”, vroeg De Waal zichzelf regelmatig af als bedrijfseconoom en facilitair manager van een zorgorganisatie. “Na iedere uitvaart die ik meemaakte, dacht ik: die uitvaartverzorger doet prachtig werk. De begrafenisdienst van mijn tante was de spreekwoordelijke druppel. Voorafgaand aan het afscheid trok ik intensief op met de uitvaartbegeleider. Vervolgens heb ik de knoop doorgehakt en schreef ik mij in voor de opleiding.” Zes jaar geleden heeft hij zijn diploma voor uitvaartverzorger gehaald en is hij parttime binnen de uitvaartzorg gaan werken. Ruim een jaar geleden startte De Waal zijn bedrijf Present Uitvaartzorg. Ook verzorgt hij lessen aan toekomstige uitvaartverzorgers bij opleidingsinstituut Docendo waar hij ooit zelf zijn opleiding volgde.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Tip:

Via de DELA site (als je lid bent) heb je de mogelijkheid om een aantal wensen vooraf kenbaar te maken en digitaal vast te leggen. Een afschrift hiervan berg je op in je persoonlijke map zodat het gemakkelijk wordt teruggevonden door de familie en/of nabestaanden. En..uh ... ik werk niet bij de Dela.