cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. Simons
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

11 juli 2022 door Jeffrey Schipper

Ds. Simons was 25 jaar geestelijk dood: "Ik was een godsdienstige Farizeeër"

“De eerste 25 jaar van m’n leven heb ik niet geleefd.” Ds. A. Simons draait er niet omheen. De hervormde predikant groeide op in de rechterflank van de reformatorische gezindte. Hij ging er altijd vanuit dat het eeuwige leven was weggelegd voor een klein selectief groepje uitverkorenen. ‘Daar hoor ik in ieder geval niet bij’, dacht Simons. Na zijn vertrek uit Montfoort sprak Cvandaag in zijn nieuwe woonplaats Valburg met dominee Simons over uitverkiezing, het predikantschap en een leven vol van beproeving.

De predikant heeft nooit een periode gekend waarin hij niets met kerk en geloof te maken wilde hebben. “Integendeel, ik was heel godsdienstig”, vertelt dominee Simons. “Wekelijks ging ik naar de kerk en naar catechisatie, maar alles wat werd gezegd raakte me niet. Het ging het ene oor in en het andere oor uit.” Als zakenman draaide bovendien alles om zijn bedrijf. “Ik werkte samen met mijn vader, die een kledingzaak op zijn naam had staan. Geld, macht en eer; daar draaide het toentertijd om!”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Wat een geweldige getuigenis dominee Simons. Ik hoop en bid dat heel veel mensen uit de Reformatorische gezindte dit zullen lezen.Ik weet maar al tegoed dat het in die kringen bijna onmogelijk is om te kunnen zeggen dat God je Vader is door Zijn Zoon.Jezus neemt de zondaars aan.

Roep dit troost woord toe aan allen die zó worstelen en zó graag de zekerheid willen hebben dat de Here Jezus ook voor hun aan het kruis gestorven is.