cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ray Klaassens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 maart 2022 door Patrick Goede

Instructeur Ray Klaassens: "Bij de special forces wordt het soms zo spannend, dat je hoopt dat Hij meekijkt"

Wekelijks is Ray Klaassens te zien als hoofdinstructeur bij het populaire televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge op NPO1. Hij laat daarin vijftien gewone burgers voelen wat er voor nodig is om deel uit te mogen maken van het Korps Commandotroepen. Cvandaag zocht Ray op zijn eigen terrein op en vroeg hem onder andere naar zijn kijk op God. "Ik heb mijn levensvragen en momenten dat ik denk: 'Het zou toch gek zijn als er niet iets meer is'. Het houdt mij wel bezig ja."

Later deze maand spreekt de hoofdinstructeur bij De Vierde Musketier (4M), een organisatie voor mannen met een duidelijk christelijke identiteit. De hoofdinstructeur legt uit hoe die samenwerking tot stand is gekomen. "Ik kende 4M niet, ik wist zelfs niet dat er zoiets bestond, maar ze zagen wel iets in de elementen uit het televisieprogramma. Want daarin gaat het toch om een masculine wereld. Er zijn in Nederland ongetwijfeld ook vrouwenevents, theekransjes, vrouwen die samen iets leuks doen. Mannen willen dat ook. In het maatschappelijk debat moet het allemaal wat meer gemengd zijn, meer ruimte voor vrouwen in de top. Helemaal mee eens, vooral mee doorgaan. Maar dat betekent niet dat er geen behoefte bestaat bij mannen om dat mannelijke deel ook te beleven met elkaar. Om gewoon een keer een scheet te kunnen laten en dan niet jezelf te hoeven verexcuseren."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Video's
- Volgens boer Bert staat Nederland in brand: "Dit heb ik in veertig jaar boer zijn nog nooit meegemaakt"
- David de Vos sprak mensen met zelfmoordgedachten: "Zij hebben in hun wanhoop alle opties al afgevinkt"
- In Hengelo wordt er voor de boeren gebeden: "Maar ik vind dat ze nu te ver gaan"
- Ds. M.M. van Campen: "De Heilige Geest houdt geen rekening met door mensen gemaakte muren"
- Waarom onzekerheid volgens theoloog Rikko Voorberg noodzaak voor iedere christen is
Meer over CIP Video's »

Meld je hier aan voor het event van 4M: 'Leave No Man Behind'!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat nou jammer dat ik geen man ben...Ik ben al tijden gefascineerd door KvK omdat er zoveel lessen uit te halen zijn voor ons persoonlijk leven, maar ook voor ons als kerk. Wat betekent het om alles te geven, volledig te vertrouwen, een eenheid te vormen...

Niks vrouwentheekransjes, we zijn allemaal een onderdeel van Zijn Leger.