cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2022 door Redactie

Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"

Woensdag vond er in de Tweede Kamer opnieuw een coronadebat plaats. Daarbij was vooral de tijdelijkheid van vrijheidbeperkende maatregelen onderwerp van gesprek. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij pleitte voor het afschalen van de coronamaatregelen en het afschaffen van de coronapas. Ook Gert-Jan Segers (CU) zette vraagtekens bij het coronatoegangsbewijs. Lees hier alles over de bijdragen van de christelijke partijen!

CU-voorman Gert-Jan Segers stelde zich opnieuw kritisch op tegenover de 2G-plannen. Hij interrumpeerde al tijdens de eerste bijdrage Judith Tielen van de VVD en stelde daarbij geen voorstander te zijn van 2G omdat ‘je dan vrijheid helemaal inperkt’. Hij was niet de enige. Al tijdens die bewuste eerste bijdrage barstte de discussie los of er nog wel maatregelen nodig zijn en of het coronatoegangsbewijs nog wel nut heeft. Daar bemoeide vrijwel de hele Kamer zich mee en veel partijen waren daarbij opvallend kritisch op het huidige coronabeleid.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
- Pastor Sebastiaan van Wessem: "Het stigmatiseren van ongevaccineerden moet stoppen"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De 3G-pas is een polariserende maatregel. Moreel verwerpelijk en ook wetenschappelijk onzinnig. De inzet van christenen in de politiek om de huidige 3G-coronapas op korte termijn af te schaffen zou weleens een lakmoesproef kunnen zijn voor het vertrouwen. Want zoals S. Kuijper van het ND op 14 oktober schreef over de vorige minister van volksgezondheid: “Door geen enkel uitzicht te bieden op het afschaffen van de vermaledijde coronacheck, voedt hij de verdenking dat hij burgers laat wennen aan een breder toepasbaar identificatie-instrument".