cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Frank Ricci en Floris van Binsbergen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 januari 2022 door Jeffrey Schipper

Refopredikant en motorrijder ontdekken elkaars wereld op de motor en in de kerk

Wie de handen van Frank Ricci en Floris van Binsbergen bekijkt, ziet meteen dat er twee werelden samenkomen. Ricci maakt zijn handen vies in zijn autogarage als hij sleutelt aan auto’s en motors. Van Binsbergen sleutelt met name aan het maken van preken die hij iedere zondag vanaf een preekstoel met het kerkvolk deelt. De motorrijder en de reformatorische dominee ontmoeten elkaar om te ontdekken hoe twee verschillende werelden elkaar kunnen raken.

Het is geen toeval dat we Ricci treffen in een autogarage. “Als kleine jongen sleutelde ik al aan fietsen. Later werden het bromfietsen.” Hij begint te glunderen. “Bromfietsen opvoeren was één van mijn grootste hobby’s.” En na fietsen en bromfietsen kwamen de auto’s in beeld. Nu is hij automonteur. “Mijn passie is uitgegroeid tot een beroep.” Met name sleutel aan klassieke auto’s vindt Frank prachtig om te doen. “Ik heb onlangs een oude Fiat uit 1973 gerestaureerd. Dat vind ik nu echt leuk werk.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen