cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 juli 2021 door Annemarieke Graveland

Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: baptistengemeente De Bron Almelo

Deze zondag keek ik naar de dienst van Baptistengemeente De Bron uit Almelo. Deze gemeente bestaat al ruim tachtig jaar. Er was daar deze week geen dominee, maar een gastspreker. Ook maakte ik kennis met liedbundels en een Bijbelverhaal waar ik nog nooit van gehoord had.

Aan het begin van de dienst werden meerdere liederen gezongen met orgelbegeleiding. Naast Opwekking klonken er liederen uit de zogeheten Liederen voor de Gemeentezang-bundel, een zangbundel die is uitgegeven door de Unie van Baptisten Gemeenten in Nederland. Enkele van de gezongen liederen, zo viel op het scherm te lezen, waren oorspronkelijk afkomstig uit de Johannes de Heer-zangbundel, die ik net zo min kende als de Gemeentezang-bundel, al had ik de naam Johannes de Heer wel eens op Twitter voorbij zien komen. Ik geloof niet dat ik in een eerdere dienst (veel) liederen uit die laatste bundel heb gehoord. Opvallend genoeg werden er in deze dienst geen psalmen gezongen. Na de preek volgden meer liederen, en werd er een lied gezongen door de vrouw van de spreker, die zichzelf goed op gitaar kon begeleiden.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Kerkdiensten door de ogen van een buitenstaander
- Laatste kerkdienst door het oog van een buitenstaander: Hervormd Gorinchem
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: CGK Bunschoten
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: DoorBrekers
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: Oudkatholiek Utrecht
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: evangelisatiepost GerGem Merksem
Meer over Kerkdiensten door de ogen van een buitenstaander »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Hee Annemarieke,

Je hebt gelijk: God antwoordt wel op twijfel. Er staan veel voorbeelden van in de Bijbel. De vader van een zieke jongen zegt: Ik geloof Heere, kom mijn ongeloof te hulp. Johannes de Doper zei: bent U de Verlosser of verwachten we een andere? In psalm 103 vers 13 en 14 staat hoe God kijkt naar mensen. Ben heel benieuwd naar je verdere bevindingen!