cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cees Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 juni 2021 door Patrick Simons

Gelovige wetenschappers openen hun hart: "Wetenschap en geloof zijn geen tegenpolen"

“Er is geen conflict tussen wetenschap en geloof. Dat is een mythe”, zegt Cees Dekker. In het boek ‘Alle verstand te boven' krijgt de lezer een uniek kijkje in het hoofd en vooral ook in het hart van ruim twintig verschillende wetenschappers uit tal van vakgebieden. Ze vertellen wat hen drijft, hoe ze God vonden en hoe ze dicht bij God blijven in een wetenschappelijke wereld. Cvandaag sprak met Dekker over het boek, geloof en wetenschap en natuurlijk zijn eigen bijdrage, waarin hij heel persoonlijk wordt en schrijft over het vreselijke ongeluk van zijn dochter. 

Een boek waarin 22 wetenschappers hun persoonlijke verhaal vertellen over geloof en wetenschap. Het is geen nieuw idee. Eerder verscheen ‘Geleerd en gelovig’. Maar volgens Dekker was het tijd voor een nieuw boek: “Er is nu een hele nieuwe generatie wetenschappers en het is nog steeds een erg goed idee. Daarom heb ik gedacht om het gewoon nog een keer te doen, met een groep nieuwe, jongere wetenschappers. Het is ontzettend inspirerend om wetenschappers aan het woord te laten over wat hen drijft en wat ze tot geloof bracht. Het zijn wetenschappers van naam en faam. Sommige zijn zeer gereputeerd, anderen staan het begin van hun wetenschappelijke carrière. Het zijn mensen die tot in het diepste van hun ziel God zoeken, God kennen en tegelijkertijd wetenschapper zijn en actief in de wereld staan.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie over ‘Alle verstand te boven’

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Mooi artikel, ik zou geen gelovige zijn als ik het niet rationeel zou kunnen onderbouwen. Feitelijk vraagt het meer geloof om atheist te zijn, omdat de gedachte over de complexiteit, schoonheid en cohesie van de schepping niet te verklaren is vanuit een evolutionair model.