cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fractievoorzitter ChristenUnie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2021 door Patrick Goede

Corona laat volgens Gert-Jan Segers pijnlijke les zien: "Zonder kerk dooft en sterft het geloof"

Gert-Jan Segers zegt corona een "pijnlijke les te vinden voor Westerse christenen die niet snakken naar kerkdiensten", zoals veel christenen in Nederland met bijvoorbeeld een Pakistaanse of een Iraanse achtergrond volgens hem wel doen. De leider van de ChristenUnie doet deze uitsprak in een video-interview met CIP.nl over de invloed van corona op het leven van christenen: "De kerk is een familie, zonder kerk dooft en sterft het geloof."

De politicus vindt het lastig te zeggen of de baten van de maatregelen nog steeds opwegen tegen de lasten, die ook vooral jongeren ervaren: "De nevenschade in sociaal en mentaal opzicht is zwaar, bijvoorbeeld jongeren die vastlopen op school. Het moeilijke is dat dit niet uit te drukken is in cijfers en de 800 mensen die nu op de IC liggen wel. Dat is een hele moeilijke weging en ik snap ook dat dit voor het kabinet heel lastig is."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Video's
- Volgens boer Bert staat Nederland in brand: "Dit heb ik in veertig jaar boer zijn nog nooit meegemaakt"
- David de Vos sprak mensen met zelfmoordgedachten: "Zij hebben in hun wanhoop alle opties al afgevinkt"
- In Hengelo wordt er voor de boeren gebeden: "Maar ik vind dat ze nu te ver gaan"
- Ds. M.M. van Campen: "De Heilige Geest houdt geen rekening met door mensen gemaakte muren"
- Waarom onzekerheid volgens theoloog Rikko Voorberg noodzaak voor iedere christen is
Meer over CIP Video's »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hoezeer ik blij ben met de prediking van de eigen predikanten, kijk ik nu ’s zondags wel vaak naar de livestream van andere predikers (afwisseling van spijs doet eten). Hoewel ik dagelijks stille tijd houd en daardoor gezegend word, mis ik de kerkdiensten, het gesprek met mijn kerkburen bij binnenkomst, tijdens de collecte en na de dienst bij de kapstok (over de preek!), of bij het gez. koffiedrinken. Daarom zoek ik nu vaak gemeenteleden op (met de nodige voorzichtigheid) en nodig hen uit bij ons in de tuin. Ik moet hen beslist zien en spreken.