cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Henk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 mei 2021 door Patrick Simons

Volgens Henk Binnendijk draaien we de belangrijkste geboden van God om

“We moeten God liefhebben boven alles en onze naaste als onszelf. Een typisch kenmerk van onze tijd is dat we dit omdraaien”, aldus spreker en auteur Henk Binnendijk. Volgens hem kunnen we juist veel meer voor mensen om ons heen betekenen door hen op de tweede plaats te zetten en Jezus op de eerste. CIP.nl sprak uitgebreid met hem over zijn boek waarin hij de tabernakel als wegwijzer beschrijft voor ons geloofsleven: “Als je de poort van de tabernakel doorgaat, begint de reis pas.”

Eerder vertelde Henk dat hij iedere ochtend in zijn tuinhuisje verblijft om het aangezicht van God te zoeken. In datzelfde tuinhuisje schrijft hij zijn boeken. Dat doet hij nooit volgens een vooropgezet plan. “Kijk ik ben ook een klusser. Laatst heb ik voor de kleinkinderen een boshut gebouwd. Ook dan heb ik geen plan. Die hut staat op vier palen. Dan sla ik die palen erin en dan zie ik wel hoe het verder gaat. Zo werkt het ook met schrijven bij mij. Alleen zijn die palen dan mijn gebed. Ik bid echt heel vaak tijdens het schrijven. En God zegt nooit wat terug. God praat niet tegen mij. Maar Hij werkt wel in mijn hart, waardoor ik na zo’n gebed vaak precies weet hoe het verder moet.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Henk Binnendijk en de tabernakel
- Henk Binnendijk waarschuwt voor goedkope genade: "We willen een religie die niets kost"
- Henk Binnendijk verwondert zich over extremen binnen de kerk: "Ik vroeg me af of er twee Goden zijn"
- Volgens Henk Binnendijk hebben wij God klein gemaakt: "Onze aandacht voor God is buitengewoon gering"
Meer over Henk Binnendijk en de tabernakel »

Klik hier om het boek van Henk Binnendijk te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Kosse Jonker en Kees van der Vliet,

Het valt me in de loop van de tijd op dat jullie heel regelmatig - haast altijd - reageren op geplaatste stukken in deze CIP rubriek.

Deze reacties hebben heel vaak de onder en soms boventoon van kritiek met daarbij uw kijk op de inhoud van het geplaatste stuk die door jullie beiden gebracht worden als de enige waarheid.

Misschien zou enige terughoudenheid en bescheidenheid op zijn plaats zijn.