cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ahmed Marcouch
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2020 door Jeffrey Schipper

Pleidooi voor landelijk verbod op demonstraties bij abortusklinieken

Een landelijk verbod op demonstraties in de omgeving van abortusklinieken. Hiervoor pleit Margreet Jansen van Stisan, een koepel van negen abortusklinieken. Deze oproep volgt een dag nadat er in Arnhem 500 meter rondom een abortuskliniek niet meer gedemonstreerd of geflyerd mag worden. Op deze manier wil burgemeester Ahmed Marcouch een einde maken aan 'hinderlijk en intimiderend gedrag' van de betogers tegenover vrouwen die de kliniek bezoeken.

Jansen wijst erop dat bij sommige klinieken meerdere keren per week wordt gedemonstreerd. Zij vindt het ongepast dat vrouwen bij alle veertien Nederlandse klinieken geregeld worden aangesproken door demonstranten die proberen hen op andere gedachten te brengen. "Je hebt eindelijk je besluit genomen en dan staan er mensen met spandoeken en word je aangesproken", zegt ze in gesprek met de NOS.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Voormalig abortusarts spreekt zich uit: "Kinderen waren seksueel overdraagbare aandoeningen"
- Selena (20) annuleerde twee keer een abortusafspraak: “Welk recht heb ik om het weg te nemen?”
- Stop met eenzijdige focus op 'anti-abortusmannen'
- Abortusonderzoek: 'Vrouwen lopen meer gezondheidsrisico's bij latere zwangerschappen'
- Een dubbel wonder bij de abortuskliniek
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Integendeel kwam het verbaal geweld en intimidatie vanuit abortus centrum , naast gelegen apotheek en Pro-Choice beweging. Zelfs dienstdoende politie die op afstand toezicht hield omarmde de manier waarop we de vrouwen troost gaven vóór of nadat ze uit de"moordmachine" kwamen. Hoe leugenachtig kan een politicus zijn om zijn of haar ogen hiervoor te sluiten. Burgemeester is destijds onder druk gezet door D66, maar kon niets verbieden omdat er gewoonweg géén bewijzen te vinden waren van intimidatie of dreiging ondanks toezicht van politie.