cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

02 juni 2020 door Fred de Vries

Mijn advies voor de dominee met hond die van kerkdiensten geen events wil maken

Dr. Bouter heeft een boek geschreven. In de titel laat deze dominee uit Hendrik-Ido-Ambacht blijken dat hij vindt dat de kerk toekomst heeft. Hij werd door deze digikrant geïnterviewd en vooral in het tweede interview doet hij nogal wat uitspraken waarvan ik zeg… ja, wat zal ik daarvan eens zeggen?

En dan laat deze man zich fotograferen in de tuin met zijn hond, een Dalmatiër. Aan de foto is goed te zien dat deze doctor-dominee een hondenliefhebber is en deze viervoeter laat blijken dat dit wederzijds is. Geen wandvullende donkereiken boekenkast en met dito bureau waar deze man met een ernstig gezin poseert zoals zoveel dominees die zich graag als dominee, die wat te zeggen heeft omdat hij zoveel boeken bezit, presenteren.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Het wordt tijd dat de grenzen dicht gaan
- Hoe relevant zijn berijmde psalmen nog na 250 jaar?
- Het antisemitisme van Baudet: enige bescheidenheid zou gepast zijn
- Ik gun iedereen in de vakantie een Bethel-momentje
- Is Johan Derksen martelaar van het vrije woord?
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
En toch heeft Bouter met zijn rode draad wel helemaal gelijk: het gaat in de kerk niet om ons zelf, maar om God. In reformatorische kringen heet het dan ook een "eredienst'. Je liturgie aanpassen omdat mensen anders weglopen uit je kerk, is wel het laatste wat je moet doen. Uiteraard betekent dat niet dat de liturgie in beton gegoten is en nooit mag veranderen. Zolang het doel van de samenkomst maar helder is en voorop blijft staan.