cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

29 mei 2020 door Piet van Midden

Advies voor de PKN: een 'lied van de dag' in plaats van zeuren over de doop

Dominee Piet van Midden vindt het vreselijk dat we niet kunnen zingen als kerk. Het is volgens hem zelfs een van de ergste dingen die je als kerk kunt overkomen, zo stelt hij in zijn nieuwste column. Daarom pleit hij ervoor dat de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) iedere dag een 'lied van de dag' doorstuurt. Dat heeft hij veel liever dan 'een beleidsstuk, waarin gezeurd wordt over de doopritus.' 

Al vanaf de vroege jaren van onze kinderen zingen we na het eten. We zijn nog van het soort gelovigen dat de maaltijd afsluit met bijbellezing – in ons geval uit de Groeibijbel; die levert soms zomaar gesprek op – en daarna scharen we ons rond de vleugel en zingen we. Het liedboek ‘Zingen en bidden in huis en kerk’ biedt een mooie collectie. Als een of andere componist een melodie in elkaar heeft gesleuteld die stellig verantwoord is doch onzingbaar voor muzikale tieners, gaan we graag mee in het gemopper. Dat is psychologisch een handige zet, vinden we zelf. Het schept een band, samen mopperen. Dan kun je er ook weer samen tegenaan. Want er zijn muzikale plaatjes bij in het liedboek.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Ds Piet heeft hier zeker een punt!