cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
paul visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 maart 2020 door Patrick Simons

Volgens dominee Paul Visser is de kerk de beste plek op aarde: "Nergens word je zo genadig behandeld"

Leven in verbinding met Christus, wat is dat nu eigenlijk precies? Hoe werkt een relatie met God eigenlijk? Dominee Paul Visser sprak vorige week bij Geloofstoerusting over dit onderwerp. Hij zei onder andere dat de kerk de beste plek op aarde is. 

Visser begint in zijn preek over levendmaking: "Bij de levenmaking denk je natuurlijk aan de Geest, dat er in jou iets begint te leven voor God. Je ogen en je oren gaan open en je hart begint te kloppen. Je staat uit de geestelijke dood op, zoals de Bijbel zegt. Maar wat betekent dat nu? Betekent dat dat jij nu ineens het leven in jezelf hebt? Nee. Het betekent dat jij door de Geest zo wordt geleid dat er een open oor en een open oog komt voor dat wat God je te zeggen heeft. En dat op zo’n manier dat je Zijn stem op de één of andere manier verneemt. Je raakt overtuigd en daardoor kijk je op een andere manier naar God. Niet langer op een afstand. Je ontdekt dat Hij de Levende is die tot je spreekt. Het is het begin van een relatie.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Bovenstaande doet me denken aan de gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht. Alles wordt ons vergeven, maar elkaar vergeven lukt vaak niet. Laat staan dat we elkaar de ruimte geven om als homoseksuele gelovige een relatie aan te gaan, als vrouw een ambt vervullen of als overtuigd christen de evolutietheorie niet af wijzen. De kerk zou de mooiste plek op aarde moeten zijn, maar onze eigen onbarmhartigheid doet daar ernstig afbreuk aan.