cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
otto
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

23 oktober 2019 door Patrick Simons

Otto de Bruijne schrok in Afrika van apartheid en vertelt wat christenen in Nederland van Afrikanen kunnen leren

Vorige keer vertelde Otto de Bruijne over een opwekking die hij als jongeman in Barneveld meemaakte. In zijn biografie vertelt hij vervolgens hoe God zijn leven zo leidde dat hij in Afrika terecht komt. Daar maakte hij de meest indrukwekkende dingen mee en uiteindelijk werd hij zelfs vanuit Afrika uitgezonden, terug naar Europa. "Mensen in Europa geven graag, maar mensen in Afrika kunnen juist weer Europeanen leren om te bidden."

Tijdens de eerdergenoemde opwekking in Barneveld besloot Otto om samen met een groep jongeren te gaan collecteren voor een hongersnood in Sudan. "Het geld ging naar een organisatie die TEAR Fund heette, tegenwoordig is dat TEAR. Toen we dat geld wegbrachten, kwam ik in contact met de directeur, Jan van Barneveld. Ik zag dat hij het enorm druk had en besloot hem te helpen. Ik heb geholpen om de organisatie in Nederland uit te zetten. Het voelde echt als thuiskomen. Ik kwam namelijk tot geloof vanuit de overtuiging dat het gaat om de aarde en niet om de hemel. Het gaat om de armen, het gaat om de mensen die hulp nodig hebben, het gaat om de mensen die Jezus nodig hebben. Vanuit die gedachte kwam ik terecht bij deze beweging. Zij zetten zich in voor het bestrijden van armoede en dat ook nog eens met de Bijbel en het gebed. Uiteindelijk werd ik door TEAR ook uitgezonden naar Afrika."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Otto de Bruijne
- Otto de Bruijne: "Bij God op schoot, sentimenteel geneuzel"
- Otto de Bruijne las anderhalf jaar weinig uit de Bijbel en bad nauwelijks: "Ik kreeg een burn-out vanwege mijn succes"
- Otto de Bruijne raakte door een medische fout verlamd: "Ik koos ervoor om niet boos of verbitterd te raken"
- Otto de Bruijne maakte een opwekking mee in Barneveld: "Opeens liepen ze op school met Bijbeltjes in hun achterzak"
- Otto de Bruijne legt uit waarom Jezus absoluut uniek is: "De boodschap van Jezus is absurd"
Meer over Otto de Bruijne »

Klik hier voor meer informatie over Ottobiografie

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify