cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
stemhokje
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 mei 2019 door Dick van den Bos

Vandaag mogen we naar de stembus: hoe SGP, ChristenUnie en Jezus Leeft zich profileren - CIP Podcast

Vandaag gaan we stemmen voor de Europese Verkiezingen en ook voor christenen zijn er veel smaken die je kunt kiezen. Wordt het ChristenUnie-SGP, Jezus Leeft, of toch een andere partij? Dick en Jeffrey bespreken in de CIP Podcast hoe onder andere CU-SGP en Jezus Leeft zich voorafgaand aan de verkiezingsdag hebben geprofileerd.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.


Beluister het fragment vanaf minuut 1:01.

SGP
Dick en Jeffrey beginnen bij de SGP, want volgens Jeffrey is de SGP-campagne voor de Europese Verkiezingen eigenlijk al in maart begonnen. "Daar sprak Van der Staaij op het Wereld Gezincongres in Italië. Hij sprak zich daar weer uit voor de traditionele waarden voor het gezin. Hij haalde bijvoorbeeld uit naar D66, die pleit voor het meerouderschap. Van der Staaij zei: "Hoe meer ouders, hoe meer meningen en hoe meer conflicten. Kinderen zijn gebaat bij één vader en één moeder. Hij verzette zich tevens tegen de koppige elite."

"In de seculiere media werd hier met hoon over gesproken. Daar heb je Van der Staaij weer met z'n conservatieve opvattingen." Dick vult aan dat gedaan wordt of de opvatting van Van der Staaij oubollig is, terwijl die echt veel gedeeld wordt. "Op de conferentie zei hij terecht dat 95 procent van de kinderen met een vader en een moeder opgroeit. 'Dus laat je niets wijsmaken dat dit de nieuwe norm zou zijn', zei hij erbij. Dat is heel terecht. In de samenleving wordt dit helemaal niet zo breed gedeeld. Van der Staaij krijgt op kanalen als YouTube juist erg veel bijval. Het is een kleine groep die heel hardnekkig vecht voor dit soort dingen."

Jeffrey: "Ook afgelopen zaterdag heeft Van der Staaij op het congres het huwelijk, de zondag en het ongeboren leven weer onderstreept. Daarmee is duidelijk; als je op SGP stemt, stem je op deze klassieke kernwaarden. De SGP blijft bij haar principes. Dat is ook een kracht."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

CU is nog het meest pro-islam, lijkt? Dan weet je dus wat je niet moet stemmen. Daarbij hoef je niet perse confessioneel te stemmen. Soms kan een stem op een PVV of FvD nodig zijn om niet over 20 jaar vervolgd te worden hier.