cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gyang Adamu Dagyang
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

Auteur: Jeffrey Schipper

Hoe het leven van Gyang in één nacht veranderde in een hel

Een Facebookbericht zet het leven van Gyang Adamu Dagyang op z’n kop. Het dorpje van zijn ouders en broers is getroffen door een terreuraanval. Als hij contact zoekt met een vriend om het bericht te verifiëren, bevindt Gyang zich plotseling in een nachtmerrie die werkelijkheid wordt. In samenwerking met SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) bezocht CIP.nl in Nigeria met Gyang de plek die zijn leven in een hel veranderde.

Het is 28 augustus in het jaar 2018. Het lijkt een dag zoals alle andere dagen. De vader en broers van Gyang liggen alvast op bed. Zijn moeder bereidt zich in de badkamer voor op de komende nacht. Plotseling klinkt er geschreeuw en geknal. Fulani-herders bestormen het dorpje van de familie Adamu. Het zwartste scenario wordt werkelijkheid. De vader en broers van Gyang worden levend verbrand. Zijn moeder wordt doodgeschoten. Een ander broertje wilde ontsnappen, maar werd neergestoken. Hij overleed aan zijn verwondingen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP in Nigeria
- Abdul vermoordde tientallen christenen: "In een droom zag ik het kruis van Jezus"
- Bijbelleraar ziet wonderen in Nigeria: "Boko Haram is een zegen voor ons land"
- Bijpraten met Habila: "Christenen wilden mijn auto in de fik steken"
- Abu Bakr haatte christenen en wil nu het Evangelie verspreiden onder moslims
- John ging stiekem naar de kerk: "In de moskee werd haat gepredikt en in de kerk liefde"
Meer over CIP in Nigeria »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Lieve Gyang,

Wat jij hebt moeten mee maken en nog mee maakt is niet onder woorden te brengen. Onze woorden schieten is alle toonaarden te kort maar wat een genade en liefde van onze God en Vader in de hemel dat Hij je bind op Zijn eeuwig blijvend woord. Daarom staat ook de geschiedenis van Job in de Bijbel opdat jij nooit zou bezwijken maar boven al heen wijzend naar Jezus Christus die al het leed dat op de wereld is op het kruishout van Golgotha heeft genageld. Hij door God verlaten opdat jij nimmermeer van God verlaten zal worden.