cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
EWV
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Dick van den Bos

Hans bidt voor mensen bij de koffieautomaat van Albert Heijn: "Ik moet veel angst overwinnen"

Veel christenen spreken makkelijk uit dat God hen leidt, maar wat betekent dat? Spannen wij God niet vaak voor ons karretje door te vragen of Hij onze keuzes wil zegenen in plaats van te doen wat God zegt? Hans Maat gelooft niet dat dit de manier is waarop God ons wil leiden. “Geef God de regie, stem in elke levenssituatie af op Zijn wil. Dat is heel spannend, want God doet het vaak anders dan wij, maar je leven met Christus wordt daardoor wel een avontuur”, zegt de directeur van het Evangelisch Werkverband.

"Wie Gods Woord en de Heilige Geest serieus neemt, krijgt een heel ander beeld van het ‘normale christelijke leven’ dan wat ik vaak om mij heen zie. Het is een leven in de navolging van Jezus, zonder voorwaarden. Het is een leven waarin je de dingen gaat doen die Jezus deed, ook al zal de gemiddelde gereformeerde christen direct denken: 'Ik ben Jezus toch niet?' Maar Hij was het zelf die ons aanspoorde de werken te doen die Hij deed."

Volgens Hans wordt het christenleven gezien als een kwestie van kerkgang, christelijke opvoeding en een net en moreel hoogstaand leven. "In orthodoxe kring ligt daarbij het accent op de persoonlijke verlossing en een plaats in de hemel. Hoe serieus de verlossing ook kern van Gods bevrijdende werk is, het accent leidt tot een veilig leven dat voor veel kerkelijken zelfs comfortabel is. Het is in ieder geval een  beperkte visie op wat Jezus ons heeft voorgehouden en voorgedaan. Hij is niet veilig en de apostelen wisten dat. Zij maakten ongelooflijke dingen mee onder de regie van de Geest en waren bereid om te leven en te sterven voor Jezus Christus. Onze God vraagt ook aan jou en mij om alles te geven en onze zekerheden los te laten.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie over There is More Next!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Prachtig, broeder Hans! Wat een moed, het zet me echt aan het denken hoe ik dit zelf kan toepassen ! Gods rijke zegen toegewenst!