cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Henk Poot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 januari 2022 door Jeffrey Schipper

De eindtijdboodschap van Henk Poot: "Ik ga je niet vertellen wie de antichrist is"

Dominee Henk Poot ontmoette onlangs een man met een briefje, met de boodschap: ‘U moet meer preken over de eindtijd.’ “Ik ben daar niet zo goed in”, geeft hij toe. En toch deed hij onlangs bij Christenen voor Israël een poging. We leven in de eindtijd. Maar wat zien wij ervan? Waar verlangen we naar? En misschien nog wel het belangrijkste: hoe leven wij in de eindtijd de komst van Christus tegemoet?

“Ik vind het moeilijk”, vertelt Poot. “Als ik over de eindtijd wil spreken, merk ik dat mijn kennis beperkt kijkt. Ik kijk ik een spiegel met raadselen. Ik zie wel contouren, maar ik zie niet scherp. Ik weet ook wel dat Jezus zei tegen zijn discipelen: ‘Het is niet uw zaak de tijden of gelegenheden te weten.’ Tegelijkertijd vraagt deze verwarrende tijd om duidelijke antwoorden. Maar als ik ze probeer te zoeken merk ik dat ik er niet goed in ben.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een mooie uitdaging om te weten dat wij als christenen een heel groot teken zijn om alle mensen, zowel Joden als niet-Joden, tot jaloersheid te brengen, want ieder mens heeft Jezus nodig, de enige Naam waardoor mensen behouden kunnen worden (Hand. 4:12).