cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Nienke Alblas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 januari 2022 door Nienke Alblas

Vol spanning zag ik de beëdiging van het nieuwe kabinet: Hoeveel ministers geloven nog in God?

Gisteren was het dan eindelijk zover: de beëdiging van het nieuwe kabinet. Tijdens het terugkijken van de ceremonie merkte ik dat ik enigszins verwachtingsvol naar mijn scherm staarde. Hoeveel mensen geloven er nog in God? Gevolgd door de enigszins beangstigende vraag: Hoe lang zal het nog worden toegestaan om een eed op deze manier af te leggen?

Ik vind het zweren van een eed altijd een fascinerend verschijnsel in het Nederlandse politieke landschap. Voor wie hier niet zo bekend mee is, je kunt een eed op twee manieren afleggen: met de woorden "zo waarlijk helpe mij God almachtig" met twee vinders omhoog geheven of met de belofte "dat verklaar en beloof ik."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Met Nienke deel ik haar zorg en vragen, maar ook haar fundamentele antwoord erop, namelijk: "Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heren hand", en “als christenen hebben we oog op een hele andere, onveranderlijke toekomst”. En ik denk nog aan twee teksten: “Als God voor ons is, wie zal tegen ons zijn?” (Rom. 8:31b) en “want Hij, die in u is, is meerder dan die in de wereld is” (1 Joh. 4:4b).