cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kenneth Johannes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 december 2021 door Jeffrey Schipper

Evangelist (25) doet niet mee aan QR-samenleving: "Ik buig alleen voor Jezus"

‘Ik mag de sportschool niet meer in en mag ook niet meer zaalvoetballen. Mij krijgen ze niet klein, want ik vertrouw op God’, stelde Kenneth Johannes deze week via zijn Twitterpagina. De 25-jarige ongevaccineerde evangelist kiest er principieel voor om niet mee te gaan in de testsamenleving en QR-maatschappij waar we nu in zitten. Kenneth is bereid om de hoge prijs die hiermee gepaard gaat te betalen.

cvandaag Premium logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door cvandaag Premium lid Jeffrey Schipper.

Word ook lid

Sinds kort is een coronatoegangsbewijs nodig bij binnensportlocaties en op andere plekken waar sporters komen. Desondanks kiest Kenneth er niet voor om zichzelf te laten testen of te vaccineren. In het interview verwijst hij meerdere keren naar wetenschappers die in de ‘mainstream media’ niet of nauwelijks aan bod komen. Hij heeft zichzelf zo goed mogelijk laten informeren en op basis daarvan een eigen risicoafweging gemaakt. Resultaat: niet vaccineren, niet testen en vertrouwen op God.

"Nu zijn we al zover dat dingen die zelfs goed zijn voor ons immuunsysteem, zoals sporten, van ons worden afgenomen."

Kenneth licht toe waarom hij ervoor kiest om zich uit te spreken. Tot zijn schrik ziet hij dat 2G-beleid steeds dichterbij komt. “Ik zie dat de keuzevrijheid van Nederlanders wordt ingeperkt en dus ook van jonge, gezonde mensen zoals ik. Vaccinatie zou altijd een vrije keus van mensen zelf moeten blijven. Inmiddels heb ik mijn sportschool en zaalvoetbal moeten prijsgeven. Dit doet mij denken aan landen met een totalitair systeem waarin de overheid de keuzevrijheid van mensen inperkt en het privéleven van burgers binnendringt. Nu zijn we al zover dat dingen die zelfs goed zijn voor ons immuunsysteem, zoals sporten, van ons worden afgenomen.”

Waarom heb jij besloten om je niet te laten vaccineren?
“Ik heb mij uitgebreid verdiept om tot een weloverwogen beslissing te kunnen komen. Ook heb ik veel wetenschappelijke bronnen geraadpleegd. Het voert te ver om nu een medisch-wetenschappelijke discussie te voeren. Wel kan ik stellen dat ik een aantal mensen uit mijn directe omgeving die in de zorg werken helemaal niet zo enthousiast zijn over het vaccin. Het feit dat de werking van het vaccin al na een half jaar afneemt en ook gevaccineerden anderen besmetten en ziek worden geeft te denken. In Israël wordt nu al over een vierde boosterprik gesproken, terwijl we nog maar twee jaar in deze crisis zitten…”

Overdrijf je niet een beetje? Veel mensen in mijn directe omgeving zijn ingeënt en bij niemand heb zijn er negatieve effecten waargenomen.
“Vergeet niet dat het vaccin zich in een experimentiele fase bevindt die doorloopt tot januari 2023 (eerder liet NUcheckt weten dat de goedgekeurde coronavaccins alle onderzoeksfasen hebben doorlopen en de coronavaccins niet meer 'experimenteel' zijn, of in de 'testfase' zitten, red.). Laten we dat wat de overheid communiceert niet voor zoete koek aannemen. In de ‘mainstream media’ wordt vaak maar één kant van het verhaal verteld. Wetenschappers met een ander geluid krijgen daar geen podium.”

"De coronapas wordt uitgebreid naar niet-essentiële winkels en dat betekent dat ik niet meer kan kopen of verkopen. Dit is een duidelijke opmaat naar Openbaring 13."

Maar je kunt je toch negatief laten testen om te sporten?
“Mijn lichaam is een tempel van God. Ik wil mijn lichaam niet laten aantasten door zaken waarvan ik niet zeker weet wat het met mijn lichaam doet. En vergeet niet: het kan zijn dat ik het virus drie maanden geleden heb gehad, maar er nog een deeltje in mijn neus zit, dat leidt tot valse positieve testen. Ik wil geen medewerking verlenen aan de testsamenleving die is opgetuigd.”

Laten we een oeverloos vaccinatiedebat voorkomen. Waarom koppel je de huidige maatschappelijke ontwikkelingen aan het einde der tijden?
“Voor de duidelijkheid: ik zeg niet dat het coronavaccin of de coronapas het merkteken van het beest is. Wel geloof ik dat we de test- en QR-samenleving kunnen zien als een opmaat naar het merkteken van het beest en de openbaring van de mens der wetteloosheid (de antichrist). De coronapas wordt uitgebreid naar niet-essentiële winkels en dat betekent dat ik niet meer kan kopen of verkopen. Dit is een duidelijke opmaat naar Openbaring 13.”

Ho ho, ga je nu niet veel te snel? Het is met een negatief testbewijs nog altijd mogelijk om bijna overal te komen. Niet-gevaccineerden doen nog altijd mee aan de samenleving, ook al neemt de vaccinatiedwang toe.
“Persoonlijk ben ik van mening dat we richting het laatste koninkrijk gaan, dat is het herstelde Romeinse Rijk, waarin de antichrist zich zal openbaren en voor zeven jaar zal regeren. Kijk naar de misleiding die wereldwijd op grote schaal plaatsvindt. Volgens Openbaring 18:23 zullen alle naties worden misleid door middel van pharmakeia, als het einde nabij is. In mijn ogen wordt hierbij gedoeld op geneesmiddelen van de Big pharma.”

Je verwijzingen naar Openbaring en andere profetieën in de Bijbel suggereren dat het huidige Nederland te vergelijken is met het toenmalige Romeinse rijk, waar christenen werden onderdrukt. Daar is toch geen sprake van?
“In Nederland worden we niet fysiek vervolgd, maar we worden wel geestelijk vervolgd als we de Heer willen dienen. Uitsluiting is de prijs die ik moet betalen.”

"Ik loop nu hard in de buitenlucht. Daar baal ik van, want in de sportschool voerde ik mooie gesprekken over Jezus."

Je kunt de sportschool niet in omdat je je niet laat testen. Niet omdat je een volgeling van Jezus bent.
“Ik moet toegeven: dat kerken de coronapas niet hoeven op te volgen vind ik positief. Maar laten we niet naïef zijn, dit kan in de toekomst veranderen. Ontwikkelingen in de landen om ons heen gaan snel. Mensen worden op straat beboet omdat ze niet over een QR-code beschikken…”

De sportschool en zaalvoetbal zit er voorlopig dus niet in. Wat doe je nu met de tijd die je overhoudt?
“Ik loop hard in de buitenlucht. Ik woon in de buurt van een prachtige bosrijke omgeving. Wekelijks loop in rondjes van zes of tien kilometer. En thuis maak ik ook gebruik van de fitnessapparatuur die ik hier heb staan. Daar baal ik van, want in de sportschool voerde ik mooie gesprekken over Jezus en wat Hij voor mij betekent. Mijn sociale leven is ingeperkt. Dat ik niet meer kan zaalvoetballen met vrienden maakt me verdrietig.

En toch maak ik mij geen zorgen over de toekomst. De Heere Jezus zal altijd voor mij zorgen en ik geloof dat Hij Zijn gemeente komt wegnemen voordat de zevenjarige grote verdrukking aanbreekt (Openb. 3:10). Ik wil mijn vertrouwen op Hem vestigen. Ik denk de laatste tijd vaak aan Daniël en zijn drie vrienden. Zij bogen niet voor het beeld van koning Nebukadnezar, zelfs niet toen de drie vrienden in een vuuroven werden gegooid. Dit beeld houd ik graag voor ogen. Ik buig alleen voor Koning Jezus.”

Er wordt verschillend gedacht over de vraag of het coronavaccin noodzakelijk is, ook in christelijk Nederland. De christelijke arts Alie Hoek vindt dat de overheid vanwege de crisissituatie vaccinatiedrang mag uitoefenen. En prof. dr. Willem Ouweneel stelde in zijn column dat ongevaccineerde christenen in zijn ogen ten onrechte 'een slachtofferjasje aantrekken'.

In de CIP Podcast sprak spreker Martin Koornstra zich uit tegen vaccinatiedwang. Beluister het fragment vanaf minuut 13:25

cvandaag Premium logo

Christenen die meer diepgang willen kiezen voor cvandaag Premium

Je las net een gratis cvandaag Premium artikel. Meld je aan en start je gratis maand.

Start je gratis maand

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Eerlijk persoonlijk verhaal en inhoudelijk herkenbaar. Voor velen is vaccineren met deze vaccins nog een dilemma/twijfel en m.i. begrijpelijk en met goede argumenten. De kans op ernstige ziekte is voor gezonde personen klein), er zijn soms wel degelijk bijwerkingen, de coronavaccins lijken beperkt in werking(duur en mate), de langere termijn effecten zijn onduidelijk maar steeds meer blijkt dat het eigen immuunsysteem wordt verzwakt voor het gemuteerde virus en andere virussen, e.d. Kortom, het is een lastige persoonlijke afweging.