cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Roelof Ham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 september 2021 door Roelof Ham

Zeven redenen waarom mensen kiezen voor abortus (en waarom ze niet kloppen)

In de staat Texas is een onlangs wet aangenomen die abortus haast onmogelijk maakt. Een abortus moet binnen zes weken plaatsvinden, anders ben je te laat. Werk je daarna nog mee aan een abortus dan is dat strafbaar en kan je dat een boete opleveren van 10.000 dollar.

Op zich vind ik dit een goede wet: abortus moet verbannen worden uit onze samenlevingen, tenzij er zwaarwegende redenen zijn om op dit principe een uitzondering te maken (gezondheid, een misdrijf, dat soort zaken). Niet dat ik van de hele wet gecharmeerd ben overigens, want het element waarin mensen elkaar kunnen aangeven als ze bijvoorbeeld al iemand vervoeren naar een abortuskliniek, vind ik niet kies. Maar goed, laten we niet het kind met het badwater weggooien; de intentie van het zo moeilijk mogelijk maken een abortus te krijgen is een goed ding. Het ongeboren leven verdient onze bescherming.

De reactie op deze nieuwe wetgeving was, zoals te verwachten, hevig. In de VS heeft president Biden zich in ernstige bewoording ertegen uitgesproken. Hij heeft aangegeven dat deze wet volgens hem tegen de grondwet van de VS ingaat en zwoer dat hij abortusrechten zou ‘beschermen en verdedigen’. De federale regering is dan ook inmiddels een rechtszaak tegen de staat Texas begonnen. Daarnaast waren er de gebruikelijke demonstraties en protesten van pro-choice groepen en zelfs de VN deed een duit in het zakje. Zij gebruikten nog grotere woorden dan de Amerikaanse president, want ‘de wet is ten diepste discriminerend en overtreedt meerdere rechten die in het internationale recht zijn vastgelegd’ en zou ‘de ernstigste vorm van discriminatie op grond van geslacht zijn’. Kennelijk waren deze ‘VN-experts’, zoals de NOS ze noemt, even vergeten hoe de situatie voor vrouwen is in landen als Iran en Noord-Korea. Ook grote bedrijven als Uber, sprongen op de trein en sloten zich aan bij de protesten om zo te laten zien hoe erg zij deugen. Uber is trouwens het bedrijf dat de taximarkt in Europa kapot heeft gemaakt en hun chauffeurs verre van netjes behandelt als bedrijf. Maar hé, in ieder geval staan ze aan de ‘goede’ kant van het hek als het gaat over abortus.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Evangelist wijst op abortusgeweld in VS: 'Waar zijn de media nu?'
- Niets is progressiever dan de strijd tegen abortus
- Kees van Helden deelt bijzondere verhalen van vrouwen die niet voor abortus kozen
- Linkse partijen pleiten voor demonstratieverbod bij abortusklinieken; Schreeuw om Leven reageert
- Abortusdebat bewijst hypocrisie progressieve Dolle Mina's én conservatieve christenen
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een uitstekende evenwichtige weerlegging van onjuiste argumenten voor abortus!