cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Henk Fonteijn en Oscar Lohuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 juli 2021 door Redactie

Slotbrief pro-Israël predikant aan Henk Fonteijn: 'Stop met je demonisering van Israël'

'Het is een brug te ver om Israël - met alle bloedvergieten en menselijk leed dat ermee verbonden is - als regelrechte vervulling van Bijbelse profetische beloften te zien', stelde Henk Fonteijn eerder deze week in een brief aan Oscar Lohuis. De twee predikanten verschillen theologisch en politiek van mening over Israël. In deze briefwisseling gaan de twee broeders met elkaar in gesprek over hun Israëlvisie. In zijn slotbrief maakt Lohuis duidelijk waarom hij afstand neemt van Fonteijns Israëlvisie.

Beste Henk,

Niet alleen je laatste brief, maar ook de vijf video-interviews met jou, heb ik bestudeerd, omdat ik naar je heb willen luisteren. Je komt duidelijk op voor het lot van de Palestijnen. Daarin steun ik je: iedere christen behoort op te komen voor degenen die lijden. Wat dat betreft kom je over als een vredelievende en voor het recht opkomende christelijke voorganger. Maar terwijl je dat doet, zeg je dingen over Israël die niet waar zijn, waarmee je bijdraagt aan de wereldwijd sterk toenemende haat jegens de Joodse staat. Dat vind ik zeer kwalijk. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je vanuit je betrokkenheid bij Palestijnse christenen valse dingen over Israël bent gaan geloven en daarom een ongezonde antipathie tegen de Joodse staat Israël hebt ontwikkeld.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Briefwisseling Israel
- Henk Fonteijn schrijft slotbrief aan pro-Israël predikant: 'Israël als regelrechte vervulling profetie is brug te ver'
- Pro-Israël predikant reageert op Henk Fonteijn: 'Israël als theologische entiteit? Daar begrijp ik niets van'
- Henk Fonteijn reageert op brief pro-Israël predikant: ‘Paulus sprak niet over Israël als staatkundige entiteit’
- Pro-Israël predikant reageert op brief Henk Fonteijn: ‘Je maakt een grote denkfout’
- Henk Fonteijn schrijft brief aan pro-Israël predikant: 'Een ouderling vroeg wat ik vond van gewelddadige Israëlische militairen'
Meer over Briefwisseling Israel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Scherp, maar terecht verwoord door Oscar Lohuis. De historie gaat inderdaad verder terug dan WO2. Jammer dat Henk Fonteijn hier niet meer op kan reageren.