cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
lohuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Jij Daar!

Waarom het volgens Oscar Lohuis beter is om tot het huwelijk te wachten met seks

Het beeld dat onze moderne maatschappij heeft van seksualiteit is totaal anders dan het beeld dat de Bijbel schetst, stelt Oscar Lohuis. Volgens de spreker is het zonder exclusiviteit heel lastig om diepe intimiteit te ervaren. Dat zei hij tijdens een lezing die hij hield bij Stichting Jij daar! Hij keek daarbij ook naar zijn eigen situatie. "Ik heb niet het goede voorbeeld gehad wat het huwelijk betreft."

Lohuis begint zijn lezing met het voorbeeld van Tim Keller die zelf in één van zijn boeken schrijft over zijn huwelijk, dat al 35 jaar duurt. Keller merkt daarbij op dat het begin heel anders was dan het einde. Het begin vergelijkt hij met een luidruchtige maar ondiepe beek en de situatie van nu met een stillere maar veel diepere rivier. Lohuis: “Mooi hè? Als je verliefd bent, in het begin, zit er wel een beetje liefde bij maar ook heel veel andere dingen. Hij beschrijft de hartstocht die je in het begin kunt ervaren als een luidruchtige maar ondiepe beek. Het water stroomt er hard doorheen. Maar na 35 jaar huwelijk zegt Keller dat het een stille diepe rivier is geworden. De hartstocht is ook veel dieper geworden. Ik denk dat dat schitterend is, en dat dit ook Gods plan en Gods idee is.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
- Volgens Willem Glashouwer is het 2 voor 12 op de wereldklok: "Koninkrijk van Jezus staat voor de deur"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Deze goede boodschap hebben we nodig, ook in kerken!